Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

Stap 21 - De beste extensies

Joomla is standaard al heel flexibel, maar met de juiste extensie zet je het cms helemaal naar je hand. Dit is onze selectie van de beste extensies

Voor Joomla zijn er ruim 8500 gratis en betaalde extensies beschikbaar. Deze zijn verzameld in de Joomla Extensions Directory, die te vinden is op extensions.joomla.org. De Joom la-community heeft de beste en meestgebruikte extensies voor je op een rijtje gezet.

Veiligheid

Admin Tools Professional

JED-link: wdmag.nl/1z3roMA
Admin Tools is het Zwitsers zakmes voor je website. Handige tools die de gezondheid van de website in de gaten houden. De professional-versie voegt bovendien een krachtige extra veiligheidslaag toe aan je website en maakt het mogelijk bepaalde IP-adressen te blokkeren en de beheeromgeving verder af te schermen.

veiligheid admintools

Clef 2-factor for Joomla

JED-link: wdmag.nl/1KHW77h
Clef is een extensie die het standaard inlogscherm van Joomla kan vervangen. De extensie werkt met een app op je smartphone en genereert een bewegend patroon. Het enige wat je hoeft te doen, is je telefoon op het patroon richten en je logt automatisch in.

veiligheid clef

Content

Articles Anywhere

JED-link: wdmag.nl/1COHLTl
Met Articles Anywhere kun je letterlijk overal op je site artikelen plaatsen. Laad eenvoudig artikelen in componenten, modules en zelfs binnen artikelen. De artikelen zijn op meerdere manieren te laden via syntax-tags als: {article Titel van artikel}{title} - {introtext}{/article}.

content articlesanywhere1

OSYouTube

JED-link: wdmag.nl/1CcmoGm
Waarschijnlijk de eenvoudigste manier om YouTube-video’s op je site te plaatsen! Na het installeren van deze plug-in kun je simpelweg de url van een YouTube-video in je artikel plakken, bijvoorbeeld https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ. Deze link wordt dan automatisch omgezet naar een responsive YouTubevenster in je artikel.

content osyoutube

Easy Language

JED-link: wdmag.nl/1zRWTvw
Easy Language is een handige plug-in voor meertalige Joomla-websites. Deze stelt je in staat om bijvoorbeeld in artikelen, componenten en modules tekst, afbeeldingen of andere content te laten zien afhankelijk van de taal van de website. Je gebruikt daarvoor simpele syntax als: {lang en}Text English{/lang}{lang nl}Tekst Nederlands{/lang}

content easylanguage

Sourcerer

JED-link: wdmag.nl/1EUD63d
De meeste Joomla-tekstverwerkers verwijderen gedeeltes van je HTML-code, zoals JavaScripts (denk aan statistics scripts) en video embedding-tags. Met Sourcerer heb je deze beperkingen niet. Sourcerer geeft je de mogelijkheid PHP en alle HTML-opmaakcode (inclusief
CSS and JavaScript) rechtstreeks in de inhoud te plaatsen! Niet alleen in de artikelen, maar ook in secties, categorieën, modules, componenten, metatags, et cetera.

content sourcerer1

Beheer

ACL Manager

JED-link: wdmag.nl/1CcjXUi
Beheer eenvoudig de rechten van gebruikersgroepen in Joomla-websites met het klikbare rechtenoverzicht van het prijswinnende ACL Manager. Je krijgt een helder overzicht van alle Joomla ACL-instellingen en ontdekt en repareert simpel problemen met de Joomla assets-tabel.

beheer aclmanager

Akeeba Backup

JED-link: wdmag.nl/1zrCB8B
Met Akeeba Backup kun je op eenvoudige en geautomatiseerde manier back-ups van je website maken en eventueel op een andere locatie weer herstellen. De betaalde versie kan de backups ook automatisch naar de cloud versturen.

beheer akeebabackup

JCE Editor

JED-link: wdmag.nl/1CcUxsf
JCE Editor is veruit de populairste WYSIWYG-editor onder Joomla-gebruikers en heeft daarvoor diverse prijzen gewonnen. Het bevat onder andere uitgebreid afbeeldingen-, link- en bestandsbeheer. Je kunt meerdere profielen aanmaken, zodat gebruikers een specifieke configuratie van de editor te zien krijgen aan de hand van hun rechten.

beheer jce

OSmeta

JED-link: wdmag.nl/1M8zmgj
Met OSmeta kun je op een centrale plek alle metadata bijhouden die je voor Google bij je site moet plaatsen. Je hoeft dus niet meer in het individuele artikel je metadata bij te houden, maar kunt dat op een overzichtelijke plek doen. Daarnaast kun je paginatitels configureren.

beheer osmeta

Advanced Module Manager

JED-link: wdmag.nl/1zrCBFK
Advanced Module Manager is een uitgebreide extensie voor het modulebeheer van Joomla. Normaal kun je modules alleen aan menu-items toewijzen, maar met Advanced Module Manager kun je modules toewijzen aan zo ongeveer alles in Joomla of extensies.

beheer advancedmodulemanager

AutoArchive

JED-link: wdmag.nl/1CcUtbO
De content kan na een bepaalde datum verwijderd, gedepubliceerd, gearchiveerd of naar een andere categorie verplaatst worden. Met name dat laatste is handig en niet binnen Joomla zelf op te lossen, zonder weer in te loggen en dat handmatig te doen.

 beheer autoarchive

KMFasTrans PRO

JED-link: wdmag.nl/1zRUOQj
KMFasTrans PRO is gebouwd bovenop het meertaligheidssysteem van Joomla en maakt het mogelijk om goed overzicht te houden van alle vertalingen. Je ziet in een keer welke content al vertaald is en in welke talen.

beheer kmfastrans

Watchful Client

JED-link: wdmag.nl/1uyCzjy
Meerdere Joomla-websites beheren? Watchful bespaart je een hoop tijd! Met Watchful kun je vanaf één locatie (https://watchful.li), met slechts een enkele klik al je Joomla-sites en -extensies bewaken, beheren en upgraden, zodat kritieke onderhoudstaken consequent en grondig worden uitgevoerd. Je kunt tevens back-ups plannen in combinatie met Akeeba Backup.

beheer watchful

Performance

Mootools Enabler/Disabler

JED-link: wdmag.nl/1I8a2HY
Mootools wordt vaak standaard in het template geladen, maar is vaak niet noodzakelijk. Met deze extensie kun je voorkomen dat Mootools wordt geladen, behalve voor de menu-items die je hebt opgegeven. Hiermee bespaar je al snel een aardige hoeveelheid kB’s op je pagina’s.

performance mootoolsdisabler

ScriptMerge

JED-link: wdmag.nl/16KqnBf
De ScriptMerge-plug-in is een Joomla Systeem Plugin dat alle CSS-stylesheets en JavaScriptbestanden samenvoegt. Daardoor hoeft een browser slechts een enkel bestand te downloaden en dat is gunstig voor het optimaliseren van de bandbreedte.

performance scriptmerge

Extra functionaliteiten

Acymailing Starter

JED-link: wdmag.nl/194kAs3
AcyMailing is een van de populairste nieuwsbriefextensies voor Joomla op dit moment. Je kunt eenvoudig mailinglijsten aanmaken en beheren en uiteraard nieuwsbrieven versturen. Het voldoet aan de eisen rond het aanmelden en afmelden van abonnees en biedt vele mogelijkheden en integraties met andere extensies.

Falang

JED-link: wdmag.nl/1A8cCdo
Met deze extensie kun je eenvoudig een meertalige Joomla-site opzetten. Vanuit het component vertaal je alle content, ook dat van extensies en modules, op je website. Falang maakt echter geen gebruik van het meertaligheidssysteem dat standaard in Joomla aanwezig is.

JEvents

JED-link: wdmag.nl/16Ksa9o
JEvents is een van de bekendste kalenderextensies voor Joomla. JEvents bestaat uit een Joomla-component en meerdere modules en plug-ins voor het beheren en tonen van evenementen op je website. Je kunt meerdere kalenders beheren en de import/export van iCal is een van de mogelijkheden.

DOCman

JED-link: wdmag.nl/1uyFfxN
DOCman is een krachtige documentmanagementoplossing voor Joomla. Documenten zijn eenvoudig te uploaden en te organiseren in categorieën. Bovendien kun je categorieën en documenten ook alleen beschikbaar maken voor specifieke groepen en gebruikers.

Form2Content LITE

JED-link: wdmag.nl/1IJgx4h
Met Form2Content wordt het toevoegen van artikelen in Joomla een fluitje van een cent. In plaats van een groot invoerveld voor de inhoud van een artikel kun je meerdere invoervelden aanmaken, zodat de gegevens gescheiden worden ingevoerd en op de juiste plaats worden getoond. Dit alles bovenop het Joomla-artikelbeheer.

Phoca Gallery

JED-link: wdmag.nl/1DWnB71
Met Phoca Gallery voeg je op eenvoudige wijze een fotogalerij met slideshowfunctionaliteit toe aan je website. Deze gratis extensie biedt veel opties voor de weergave van de foto’s en is een oplossing voor vrijwel iedere site die een fotogalerij nodig heeft.

EasyBlog

JED-link: wdmag.nl/1A8cBGe
EasyBlog is volledig gericht op bloggen in Joomla en is geschikt voor allerlei typen blogs. Na installatie kun je vrijwel direct aan de slag, alle koppelingen met social media zijn standaard aanwezig en je kunt berichten automatisch laten publiceren op Facebook, Twitter en LinkedIn. Het biedt ook diverse integraties aan met andere extensies voor bijvoorbeeld gebruikersprofielen.

JSitemap

JED-link: wdmag.nl/1A8cHNX
Een sitemap op eenvoudige wijze aan je site toevoegen, kan met de extensie JSitemap. Zonder gebruik te maken van extra plug-ins kun je de inhoud van andere Joomla-extensies op de sitemap tonen. De sitemap genereert ook een XMLsitemap die gebruikt kan worden door de zoekmachines voor de site-indexatie.

RSForm! Pro

JED-link: wdmag.nl/1CcWfcX
Met RSForm! Pro kun je eenvoudig zelf formulieren bouwen in Joomla. Van simpele contactformulieren tot complexe formulieren bestaande uit meerdere pagina’s met afhankelijke velden, ieder formulier is mogelijk. Er zijn allerlei typen velden beschikbaar voor het samenstellen van het formulier en integraties met PayPal, Mailchimp, Salesforce, ConstantContact en Vtiger zijn standaard aanwezig.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.