Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

Stap 14 - Nieuwe gebruikers toevoegen

Meerdere mensen toegang tot je site verlenen

Op dit moment werk je nog alleen aan je kooksite. Uiteraard wordt de kooksite een groot succes en komt er een moment dat je het werk niet meer alleen aan kunt. Met het gebruikersbeheer van Joomla kun je eenvoudig extra gebruikers toegang verlenen tot je site en bundelen in specifieke gebruikersgroepen. Voor deze groepen kun je de rechten instellen, zodat ze alleen toegang hebben tot specifieke delen van de site.
Dankzij het ACL-systeem van Joomla kun je dit bijvoorbeeld zelfs beperken tot specifieke categorieën waarin artikelen geplaatst en bewerkt kunnen worden.

Gebruikersbeheergebruikersbeheer

Het Gebruikersbeheer is te vinden onder Gebruikers > Gebruikersbeheer.

Geactiveerd

Indien je gebruikersregistratie op je site toestaat, kun je instellen dat de gebruiker een account eerst moet bevestigen via een link in een mail. Pas als er op de link is geklikt, is de gebruiker geactiveerd.

Gebruikersnaam

Ieder gebruiker heeft een naam en een gebruikersnaam. De gebruikersnaam wordt gebruikt om in te loggen.

Gebruiker

Bewerk een gebruiker door op de naam te klikken of voeg via de knop ‘Nieuw’ een nieuwe gebruiker aan de site toe. Pas de standaard ‘Super User’-naam aan in je eigen naam.

Gebruikersgroepen

Een gebruiker kan aan één of meerdere groepen zijn toegewezen.

Ingeschakeld

Alleen ingeschakelde gebruikers kunnen inloggen op de website.

 

gebruiker

Accountgegevens

Een overzicht van alle gegevens van een gebruiker. Als je bij het toevoegen van een nieuwe gebruiker de wachtwoordvelden leeg laat, zal Joomla automatisch een wachtwoord genereren en toesturen aan de nieuwe gebruiker.

Toegewezen gebruikersgroepen

Via dit tabblad kun je bepalen aan welke gebruikersgroep(en) deze gebruiker is toegewezen.

Basisinstellingen

In dit tabblad kun je diverse opties instellen voor de gebruiker. Heb je een Engelse gebruiker? Stel dan specifiek voor deze gebruiker de beheer- en websitetaal in op Engels.

Het ACL-systeem

De Joomla-gebruikersgroepen en rechteninstellingen zijn volledig naar wens aan te passen. Verderop in het magazine vind je een uitgebreide workshop over het praktisch gebruiken van het ACL-systeem van Joomla

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.