Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Categorie: Aan de slag met Joomla.

Documentatie

Indien je alle stappen voor het bouwen van je Joomla! site hebt voltooid en je toch meer gedetailleerd wilt weten hoe iets zit, dan hebben we altijd nog de documentatie. De documentatie van Joomla is opgezet in het Engels. Een team van vertalers is continu bezig met alles te vertalen naar diverse talen, waaronder het Nederlands. Er kunnen dus stukken documentatie zijn die nog niet vertaald zijn, ze verschijnen dan in het Engels.

De basis

Hier vind je de basis van de documentatie.
Dit is de overzichtspagina met alles over Joomla!, of je nu wilt weten welke release van Joomla! momenteel de huidige is, welke technische eisen er aan de installatie van Joomla! worden gesteld of hoe je kunt deelnemen aan de Community: Je begint hier je zoektocht.

Absolute beginnersgids voor Joomla.

Als je nieuw bent met Joomla! en wat meer wilt weten is het handig als je hier eens een kijkje neemt.
Alles over het op verschillende manieren installeren van Joomla, hoe je je site veilig houdt en begrijpen hoe Joomla werkt.

Beheerder binnen Joomla.

Als beheerder binnen Joomla heb je speciale rechten en heb je gemak van een Beheeders Gebruiksershandleiding.
Je vindt hier antwoord op vragen over Artikel-, Gebruikers-, Menu- en Templatebeheer. Daarnaast een onder deel over de veiligheid van je website, 'tips en trucs' en een handleiding Extensiebeheer.

Core- en extensie-ontwikkelaars.

Ten behoeve van de ontwikkelaars wordt beschreven hoe je extensies binnen Joomla kunt ontwikkelen. Componenten, plugins, modules, templates, ze staan allemaal beschreven. Ook de database, ACL en de meertaligheid van Joomla komt aan bod.
Je kunt natuurlijk ook zelf bijdragen aan Joomla. GitHub, de Bug-tracker en Unittesten komt ter sprake.

Nuttige links.

Wil je meer weten over het installeren, migreren vanuit ouder versies, het herstellen van je wachtwoord? Ook daar is documentatie over, evenals een woordenlijst.

Andere taken.

Naast het ontwikkelen van programmatuur zijn er andere taken die in de community gedaan moeten worden welke kennis vragen die minder technisch is. Wat denk je van het schrijven van documentatie, het vertalen van Joomla en de documentatie of het lid worden van de Bug Squad?

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.