Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

Stap 10 - Organiseren met tags

Dankzij tags kun je content op eindeloos veel manieren rubriceren. We hebben al een categoriestructuur voor onze kooksite opgezet. In Joomla is echter nog een methode aanwezig om content te organiseren, namelijk tags. Met tags kun je gelijksoortige content aan elkaar koppelen. Je vraagt je misschien af waarom je nog een methode zou gebruiken naast het gebruik van categorieën? We hebben categorieën voor de verschillende type gerechten, maar wat als iemand op zoek is naar alleen vegetarische recepten? Of alleen recepten die binnen 15 minuten klaar zijn? Dan zijn tags heel praktisch. Zo kan een bezoeker eenvoudig alle recepten bekijken met de tag ‘vegetarisch’.

Artikelen taggen

Taggen met selectie

Nu we tags hebben, kunnen we artikelen eenvoudig taggen. Open een recept en klik aan de rechterzijde in het Tags-invoerveld. De lijst met beschikbare tags wordt nu zichtbaar en we selecteren een of meerdere tags. Zo voegen we de bereidingstijd aan een recept toe.

artikeltag 01

Taggen door te typen

Een andere optie is om in het invoerveld te beginnen met het typen van de naam van de tag. Joomla zal dan automatisch de suggesties tonen. Selecteer de suggestie door op enter te drukken of te selecteren met je muis.

artikeltag 02

Nieuwe tag toevoegen

In plaats van het kiezen uit bestaande tags, kunnen we ook direct in een artikel nieuwe tags toevoegen. Dit doe je door de tag te typen. Als er geen suggesties zijn, voeg je de getypte tag toe door op enter te drukken. Gebruik deze methode om nu zelf een nieuwe tag toe te voegen.

artikeltag 03

Tags op site

Bekijk het recept op de site waarbij je zojuist tags hebt toegevoegd. De tags staan nu tussen de titel en de afbeelding in, netjes naast elkaar.

artikeltag 04

Artikelen met tags

Door op een tag te klikken, komt de bezoeker op een pagina terecht met een lijst van alle artikelen met die specifieke tag. Dit kunnen artikelen uit meerdere categorieën zijn.

artikeltag 05

Tags toevoegen

Nieuwe tag

Klik op Nieuw in de werkbalk om een nieuwe tag toe te voegen. Voer als titel Vegetarisch in. Het is mogelijk om net als bij een categorie een omschrijving toe te voegen, maar dit is niet vereist. Wij laten dit leeg en klikken op Opslaan & sluiten.

tags 01

Geneste tags

Het is ook mogelijk om binnen de tags een structuur aan te brengen. Voeg bijvoorbeeld eerst de tag Bereidingstijd toe en daarna meerdere tags met de opties voor de benodigde tijd. Stel voor deze tags de Hoofd-tag in op Bereidingstijd.

tags 02

Koppel content met tags

Met tags kun je content makkelijk terugvinden, koppelen aan gelijksoortige artikelen en is je site beter vindbaar in zoekmachines.

tags

Tags

Tags zijn te vinden onder Componenten > Tags en toont een overzicht van de tags binnen een site. De weergave en beheer is vergelijkbaar met het categoriebeheer.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.