Stichting Joostock organiseert onregelmatig kennissessies en unconferences om van elkaar te leren en om kennis te delen: Joostock Presenteert en Joostock Unconference.

De meest populaire sessies tijdens de Joostock Unconferences zijn de sessies die gaan over hoe-doe-jij-dat-nou onderwerpen. We kunnen er geen genoeg van krijgen om in elkaars keuken te kijken, nieuwe dingen te leren en ideeën op te doen voor ons eigen werk.

Dat is de aanleiding voor Joostock Presenteert: The Toolkit Sessions op vrijdag 29 november in Arnhem.

Lees meer: Joostock Presenteert: The Toolkit...

Dit jaar vinden de JoomlaDagen plaats op 17 en 18 mei 2019 in het Carlton President in Utrecht. De workshops op de vrijdag en het globale programma voor de zaterdag waren al bekend, maar nu staat ook het gehele programma voor de zaterdag op de website van de JoomlaDagen. 

Vandaag laatste dag Early Bird korting!

Kom je dit jaar ook naar hét jaarlijkse Joomla event? Bestel dan vandaag je tickets, want vanaf morgen zijn de Early Bird tickets niet meer verkrijgbaar en gaan de prijzen van de tickets omhoog!

Lees meer: Programma JoomlaDagen bekend, vandaag...

Pak je agenda erbij! En noteer de 14e editie van de Nederlandse JoomlaDagen. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2019 zal hét jaarlijkse event voor iedereen die websites bouwt met Joomla plaatsvinden in Utrecht.

Leren op vrijdag

Op de vrijdag staat leren centraal. Vergroot je Joomla-kennis middels workshops en leer hoe je kan bijdragen aan het Joomla-project. Maar vergroot ook je netwerk en leer nieuwe mensen kennen tijdens het nieuwe social-event!

Inspiratie op zaterdag

Zaterdag staat in het teken van inspiratie. Volg een uitgebreid aanbod van presentaties en laat je inspireren over de nieuwste ontwikkelingen, handige tips & tricks en de status van Joomla 4. En wellicht ga jij naar huis met de Joomla-bokaal!

Lees meer: JoomlaDagen op 17 en 18 mei 2019 in...

Op 8 september 2018 vond er een Pizza, Bugs and Fun event plaats in verschillende Europese landen, allemaal tegelijkertijd. Twee daarvan werden georganiseerd in Nederland; eentje in Bussum, eentje in Nijmegen. Wij – Hilda Abbing en Anja de Crom – besloten deel te nemen aan die in Bussum, het dichtst bij onze woonplaats. Hilda (de ene helft van WebLab42) had nog nooit een PBF meegemaakt, Anja (de andere helft van WebLab42) had al een aantal keren deelgenomen.

Bij WebLab42 werken we dagelijks met Joomla. Het stelt ons in staat om mooie, gebruiksvriendelijke en doortimmerde websites te maken voor onze klanten. We vinden dan ook we dat we iets moeten teruggeven aan Joomla, niet omdat we dat als een verplichting ervaren, maar omdat we dat leuk vinden.

Lees meer: Verslag Pizza, Bugs & Fun

Sinds 2013 organiseren we door het hele land Pizza, Bugs & Fun's en op zaterdag 8 september 2018 organiseren we een nieuwe sessie in Bussum. Dit wordt de 13e editie. We sluiten hiermee aan op de Duitse Joomlacommunity waar ook op diverse locaties een Pizza, Bugs & Fun sessie zal plaatsvinden die dag. 

Wat:

Joomla verbeteren door bugs zoeken & patches testen. Een groep Joomla-enthousiastelingen komt bij elkaar om aan het Joomla-project te werken. We werken dan de "issue tracker" door: een lijst met bugs en verbeteringen die nog getest moeten worden, of waar nog een patch voor moet worden geschreven. Je kan ook helpen met het vertalen van Joomla en documentatie.

Lees meer: Joomla Pizza, Bugs & Fun op zaterdag 8...

Ja, daar zit je dan op de eerste stoel op het podium bij de afsluiting van de Joomladagen 2018. Drie ronden gespeeld en je ziet jezelf op nummer 4 staan. Een ronde verder en je staat bovenaan. Pub-quiz leider Sander schiet in de stress, als de tussenstand op het scherm komt: Lia op nummer 1, hij kent hier in de zaal maar één Lia.

De pub-quiz is de afsluiting van de Joomladagen 2018. Hier vallen de door de sponsors ter beschikking gestelde prijzen te winnen en kun je laten zien dat je deze dagen ook wat opgestoken hebt. Na elke ronde neemt de nieuwe nummer 1 plaats op de eerste stoel, nummer 2 en 3 zitten op de volgende stoelen. Dit is echt het neusje van de zalm op het podium van de Joomladagen.

Lees meer: Op de eerste stoel.

De JoomlaDagen, dé Nederlandse conferentie over het open source content management systeem Joomla, vinden dit jaar plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 april op de High Tech Campus in Eindhoven. Joomla-gebruikers en geïnteresseerden, ontwikkelaars, professionals, hobbyisten en community-leden ontmoeten elkaar en delen kennis en ervaringen. Twee dagen vol presentaties, netwerkmogelijkheden en een flinke update van de Joomla-kennis.

Vrijdag: Daarom Joomla!

Ben je nog niet zo ervaren met Joomla, of wil je weten wat het is en wat je er allemaal mee kan? Op vrijdag geven inspirerende sprekers informatieve presentaties, waarin ze je met plezier en passie zullen vertellen wat Joomla allemaal te bieden heeft. Deze sessies zijn ook heel interessant als je nu met een ander CMS werkt en wil weten wat de voordelen van Joomla zijn.

Werk je al met Joomla, en moet je vaak mensen overtuigen waarom Joomla een geweldig CMS is om websites mee op te zetten? Laat je netwerk kennismaken met Joomla! De Daarom-Joomla-presentaties op de vrijdag zijn inspirerend, interessant en informatief voor iedereen die ‘iets’ met websites doet, of dat nou een vormgever, contentbeheerder, ICT-beslisser, marketeer, hoofdredacteur of docent informatica is.

Weet je al waarom Joomla voor jou het beste CMS is, weet je hele netwerk dat ook al, en wil je vooral veel leren? Dan kun je op dezelfde vrijdag de diepte in: je kunt deelnemen aan een of meer workshops. Er zijn verschillende workshops die een dagdeel duren, over verschillende onderwerpen. Voor elk niveau is er wel eentje, van beginnend tot (ver)gevorderd webbouwer.

Voor elk wat wils dus: kom ook en laat je inspireren!

Lees meer: JoomlaDagen 2018: vrijdag 13 en...

De gebruikersgroep Rotterdam organiseert op maandag 17 juli een BBQ om samen te komen en gezellig de zomer in te luiden. Het is een mooie gelegenheid om nog even samen te kletsen over van alles en nog wat voor we de zomervakantie in gaan. Iedereen is van harte welkom en neem gerust iemand of meerdere personen mee om de Joomla! vibe te proeven.

Er is verder geen programma en het is bedoeld voor iedereen om elkaar weer eens te zien, we zijn dan inmiddels al weer een half jaar onderweg en een mooi moment om bij te praten. De kosten van de BBQ zijn € 22,50 inclusief BTW en zal meteen bij aanmelding voldaan moeten worden. Dit is exclusief drankjes die ter plaatse afgerekend moeten worden.

Natuurlijk is het voor onze niet-vleeseters ook mogelijk om mee te doen, geef dit even aan bij de aanmelding en dan zal daar rekening mee gehouden worden.

Hopelijk zien we jullie allemaal op maandag 17 juli bij onze mooie locatie La Cocotte.

Kom je ook? Meld je dan nu aan voor de Joomla! BBQ kan op de website van JUG Rotterdam.

We zien elkaar misschien vaak op Joomla-evenementen, maar een unconference heb je nog nooit in Nederland gezien.

Een unconference is het omgekeerde van een conferentie. Bij een conferentie ligt alles vast, bij een unconference bepalen de deelnemers aan het begin van de dag samen wat er gaat gebeuren. De voornaamste nadruk ligt op het samenzijn en kennisdelen, en verder is alles flexibel in te vullen.

Een belangrijke factor bij onze unconference is muziek. Want of het nu samen zingen is, samen in een tijdelijke band, plaatjes draaien of iets anders: muziek verbindt.

Lees meer: De eerste Joomla-unconference in...

De Joomla!Dagen komen weer snel dichterbij, dit jaar van 31 maart t/m 2 april in Zeist. Het programma van de 12e editie van de JoomlaDagen bevat een grote variatie aan sprekers, onderwerpen én niveaus. Het is dus interessant voor zowel de hobbyist als de Joomla-professional.

Internationale sprekers...

Ook dit jaar verwelkomen we weer een aantal internationale sprekers, van wie een aantal actief zijn binnen het Joomla-project. Zo kun je (Engelstalige) presentaties bijwonen van Yves Hoppe, Eli Aschkenasy, Junior Verreijt-Nielsen, Francisco Javier Olivares, Robert Mittl, Elisa Foltyn en Marc Dechèvre, over onderwerpen die variëren van algemeen tot zeer technisch.

Lees meer: Programma Joomla!Dagen 2017 bekend,...

We zijn dit keer weer terug waar het begon. De locatie Seats2Meet stelt ons de ruimte ter beschikking. Marcel Nicolaas en Luc van der Keilen, de beide eigenaren, werken graag mee aan ons initiatief. Seats2Meet is een concept voor werkruimte. Roland start de dag met een uitleg over het testen, hoe, wat en waar kun je alles vinden. 

De tafel zit flink vol! Er zijn maar liefst 24 mensen. Na enig ophef over de verbouwing boven met wat waterschade kunnen we weer verder. De tijd vliegt om en het is alweer bijna tijd voor de lunch.

De lunch staat vanaf half 1 geserveerd. Een heerlijke kippensoep, brood en beleg met salade staat voor ons klaar. Hierna kan iedereen er weer goed tegenaan en gaan we weer aan de slag.

Lees meer: Verslag 12e Pizza Bugs & Fun in...

De 12e editie van de JoomlaDagen Nederland zal plaatsvinden van vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april 2017.

Misschien kun je je de Joomla!dagen 2016 nog zó voor de geest halen, misschien weet je allang niet meer hoe interessant (en gezellig) de 11e editie was, of misschien ben je nog nooit op de Joomla!dagen geweest.

In al die gevallen goed om te weten: editie nummer 12 staat in de startblokken! Noteer de datums vast in je agenda: vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april 2017.

Ook dit jaar vindt hét Joomla!-evenement van het jaar plaats in Hotel & Conferentiecentrum Woudschoten in Zeist.

Wat er precies op het programma zal staan? Dat weten we nu natuurlijk nog niet. Maar het Joomla!dagen-team is druk bezig met de voorbereidingen voor een compleet en afwisselend Joomla-weekend vol presentaties, ontmoetingen, borrels en gezelligheid. Uiteraard kun je ook dit jaar weer blijven eten en slapen. 

Zodra het definitieve programma bekend is zal dit natuurlijk via de verschillende media worden verspreid. Je kunt ons volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van al het nieuws over de Joomla!dagen 2017. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Lees meer: Aankondiging Joomla!Dagen 2017

Sinds 2013 organiseren we door het hele land Pizza, Bugs & Fun's en dit wordt de 12e.

4 november 2016

Wat: Joomla verbeteren door bugs zoeken & patches testen
Een groep Joomla-enthousiastelingen komt bij elkaar om aan het Joomla-project te werken. We werken dan de "issue tracker" door: een lijst met bugs en verbeteringen die nog getest moeten worden, of waar nog een patch voor moet worden geschreven.

Lees meer: Pizza, Bugs & Fun Eindhoven

pbf

Na de succesvolle PBF tijdens de Joomladagen gaan we het land weer in.

Voorafgaand aan de Joomladagen (ondertussen eigenlijk tijdens, want dit was de tweede keer dat we een extra vrijdagmiddag hadden) kwamen 50 mensen helpen met het testen van oplossingen voor bugs.

Ook dit jaar gaan we een aantal PBF's in het land organiseren.
Zaterdag 25 juni zijn we te gast bij de JUG Breda en dat doen we in Made.

Lees meer: Pizza Bugs and Fun Made

JEM Hikashop


De allereerste Joomla Extensie dag in Nederland is een feit! De Joomla User Group Breda organiseert op zaterdag 11 juni de eerste

HikaShop-dag

Tijdens deze dag behandelen we de verschillende onderdelen van de HikaShop, de populaire webwinkel-extensie voor Joomla!.

Deze dag heeft als doel om iedereen wegwijs te maken in het inrichten van HikaShop in al zijn facetten. Uiteraard kan door onderlinge uitwisseling van kennis ook van elkaar worden geleerd.
Eigenaar en ontwikkelaar van HikaShop Nicolas Claverie, zal de hele dag aanwezig zijn en onder meer een sneak preview geven van versie 3 van HikaShop

We verwachten circa 50 à 70 HikaShop-enthousiastellingen waardoor je ook prima kunt netwerken en nieuwe kennis en contacten zult opdoen.

Sprekers
De spreker op deze dag zullen zijn:
• Nicolas Claverie, eigenaar en belangrijkste ontwikkelaar van HikaShop
• Roland Dalmulder, ontwikkelaar van JD iDEAL en CSV Improved
• David-Andrew de Boer, ontwikkelaar van cciDeal
• Jisse Reitsma, ontwikkelaar van Yireo
• Jeroen Moolenschot, ontwikkelaar van templates en extensies voor Joomla
• Nico van Leeuwen, mede-organisator JUG Breda en Joomla en HikaShop integrator
• Jan van Kuijk, mede-organisator JUG Breda en Joomla en HikaShop integrator

Lees meer: JUG Breda organiseert de eerste Joomla...

joomladagen2016

De Joomla!Dagen begon dit jaar weer met een Pizza, Bugs & fun waar ongeveer 30 mensen patches hebben getest of documentatie hebben vertaald. De start was iets lastig zonder goede wifi maar gelukkig had het hotel snel een switch met voldoende kabels geregeld. Deze PBF werd zoals het hoort met pizza afgesloten.

jd16nlpbf

Zaterdag en zondag waren er weer ongeveer 200 Joomla! liefhebbers aanwezig om weer de vele presentaties bij te wonen, of zelf een presentatie te geven. Naast presentaties bijwonen kon er ook gediscusseerd worden over Joomla! 4 dat nu in ontwikkeling is en hebben de Joomla! gebruikersgroepen organisatoren een vergadering gehad.

Lees meer: Joomla!Dagen 2016

joomla expert sessie

Vindbaarheid op het web is natuurlijk superbelangrijk voor vrijwel elke website, anders heb je een mooie website die niemand kan vinden. In deze Expert Sessie wordt er een diepe duik genomen in het onderwerp Zoekmachine Optimalisatie (SEO) voor Joomla.

Na de eerdere succesvolle sessies over Usability, Templates en Security is het nu tijd voor een Expert Sessie over SEO. De sprekers zijn Simon Kloostra van Joomlaseo.com, Jisse Reitsma van Yireo en Hans Kuijpers en Sander Potjer van Perfect Web Team, alle vier bekende namen in Joomla land.

Lees meer: Win kaarten voor de Expert Sessie...

Tickets Joomla!dagen 2016Het is zover! De ticketverkoop voor de 11e editie Joomla!Dagen van 15 t/m 17 april 2016 in Zeist is van start gegaan! Bestel tot en met 15 maart 2016 je tickets en ontvang 25 euro korting.

Een dagticket voor zaterdag of zondag is verkrijgbaar voor 75 euro en een weekendticket kost 120 euro. Wil je een interessant én gezellig Joomla! weekend beleven? Maak je weekend dan compleet en kies ook voor:

  • Pizza, Bugs & Fun op vrijdagmiddag
  • Het diner op vrijdagavond (25 euro)
  • Het diner op zaterdagavond (35 euro)
  • En blijf tevens overnachten (75 euro per nacht, per kamer).
Lees meer: Ticketverkoop Joomla!Dagen 2016 van...

pbf heerenveen 2015 1Heerenveen was de locatie waar op zaterdag 12 december de laatste Pizza, Bugs & Fun (PBF) van 2015 werd gehouden. Rond de twintig Joomlers uit het hele land werden welkom geheten en kregen hierna uitleg over de dag. Er werd onder meer verteld wat de werkzaamheden tijdens een PBF precies inhouden.

Hierna kon men aan de slag gaan met het testen van patches, het werken aan een oplossing van issues, het aanmaken van nieuwe issues of het vertalen van de Joomla! documentatie. Zoals je in de gaten hebt, op elk niveau en interesse kan er meegeholpen worden tijdens een PBF.

Na een gezellige lunch zijn we weer met ons allen verder aan de slag gegaan. Op het einde van de PBF zijn er verschillende issues afgehandeld, getest, beoordeeld of commentaar op gegeven (zoals missende informatie om te kunnen testen) en konden we richting het Italiaanse restaurant gaan, het heet tenslotte niet voor niets een Pizza, Bugs & Fun. De Pizza, Bugs & Fun werd in het restaurant met geanimeerde gesprekken afgesloten.

Op onze Facebookpagina zijn meer foto's te vinden.

Graag willen we alle deelnemers van de dag en de organisatie bedanken voor hun inzet.

pbf

We hebben dit jaar een record aantal Pizza, Bugs and Fun achter de rug. Na de aftrap in Dordrecht waren er bijeenkomsten tijdens de Joomladagen, in Nijmegen en Utrecht (De Meern). Nu is het de beurt om het noorden van het land aan te doen. Zaterdag 12 december zijn we te gast bij de JUG Heerenveen.

Lees meer: Laatste Pizza, Bugs and Fun in 2015

Pagina 1 van 6