Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

Stap 03 - Start een site op joomla.com

Wil je gratis een website starten voor je bedrijf of snel online met je eigen blog? Joomla.com maakt het mogelijk, laagdrempelig en snel!

Wat krijg je bij Joomla.com? In het kort: je eigen Joomla-website met gratis hosting in een veilige omgeving.
Je gebruikt een aangepaste versie van Joomla die gratis wordt gehost op het hostingplatform van Joomla.com. Je site wordt automatisch geüpdatet en je betaalt geen abonnementskosten. Omdat Joomla.com gratis is, heb je wel een paar beperkingen: je kunt geen extra Joomla-extensies installeren op het platform. Je kunt uit meerdere Joomla-templates kiezen, maar je kunt de bestanden van de templates niet bewerken of nieuwe installeren. Ook de opties voor mailen via de website zijn beperkt, maar voor een kleine site is dat geen probleem.

Joomla.com-website opzetten.

Volg deze eenvoudige stappen en je hebt binnen no-time je eigen site gereed.

Stap 1: Kies je eigen subdomein

Ga naar joomla.com. Direct op de homepage kun je een nieuwe Joomla-site starten. Hiervoor kies je een subdomein onder Joomla.com. Op de gekozen url zal de website te bezoeken zijn. Let erop dat je een url kiest die je makkelijk kunt delen. Maak hem niet te lang en gebruik geen speciale tekens. De site controleert direct of jouw gekozen url al bezet is door iemand anders. Klik op Launch your website voor het opzetten van de site.

joomlacom 01

Stap 2: Bevestig je e-mailadres

Je ontvangt een e-mail met een link om de site te activeren (en ja, die kan ook in je spambox zitten). Klik op de link om te bewijzen dat je e-mailadres bestaat en dat je een persoon bent. Klik op de bevestigingspagina op Customer Area om naar het inlogscherm van Joomla.com te gaan. Login met je opgegeven e-mailadres en wachtwoord.

joomlacom 02

Stap 3: Dashboard van Joomla.com

Na het inloggen kom je terecht op het dashboard van Joomla.com. Je ziet daar een lijst van alle sites binnen je Joomla.com-account. Je kunt zoveel sites aanmaken als je wilt. In ons geval is er nu nog maar één site te zien, namelijk kokenmet.joomla.com. De Joomla-site is tijdens het opzetten van je account geïnstalleerd en is klaar voor gebruik. Door op de Access Admin-knop te klikken, log je in op de beheeromgeving van je Joomla-site.

joomlacom 03

Stap 4: Nederlandse taal instellen

De systeemteksten staan standaard op Engels ingesteld en gaan we aanpassen naar Nederlands.
Daarvoor navigeer je via het menu naar Extensions > Language Manager. Hier zie je een overzicht van de beschikbare syteemtalen van Joomla. Selecteer Dutch (NL) en klik op Default in de werkbalk. Voor de site is nu Nederlands ingesteld. Klik het submenu Installed - Administrator en herhaal de stap voor het beheergedeelte.

joomlacom 04

Stap 5: Inloggegevens aanpassen

Als laatste voorbereiding op het stappenplan voor onze kooksite passen we de inlognaam en het wachtwoord aan. Dit doen we onder Gebruikers > Gebruikersbeheer. Je ziet hier je eigen gebruikersaccount staan, deze is automatisch gegenereerd en lastig te onthouden. Klik op de naam om deze te bewerken en wijzig de inlognaam en wachtwoord naar wens. Klik op Opslaan & sluiten om de aanpassing op te slaan.

joomlacom 05

Eigen domeinnaam?

Mocht je op een bepaald moment toch een eigen domeinnaam willen gebruiken, dan kan dat. Via het dashboard van Joomla.com kun je de site upgraden naar de webhosting van Siteground, met een domeinnaam naar keuze. Als je van een andere webhost gebruik wilt maken, is dat ook mogelijk. Je kunt een back-up van je Joomla.com-site genereren en downloaden voor gebruik bij een andere webhost. De Joomla.com beperkingen zijn dan ook opgeheven.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.