Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Hans Kuijpers. | Categorie: 's-Hertogenbosch.

Verslag JUG 's-Hertogenbosch 6 augustus

Dinsdagavond 6 augustus en het is weer tijd voor JUG073. Hans was al eerder aanwezig met wat vrienden om de biertjes te testen. Na een heerlijke maaltijd in het zonnetje konden we aan de slag met een vrij grote groep Joomla bezoekers. 

Interactions van SP Pagebuilder

Arjan Abbink heeft een presentatie gemaakt om de nieuwe functionaliteiten, interactions, van Pagebuilder van Joomshaper toe te lichten. Met de effecten van Interactions kun je bewegingen, attractieve transities en animaties aan elementen op de pagina toevoegen. 

Let op... de interactions zijn voor nu alleen te bewerken vanuit de Frontend Editor. 

Alle voorbeeldsites van Pagebuilder heeft collega René Kreijveld verwerkt in de website pagebuilderwebsite.nl. Het voorbeeld van de organic tea is te zien op https://pagebuilderwebsite.nl/pagebuilder-voorbeeld-paginas/organic/home

Vraag: hoe worden de submenu items van de website pagebuilderwebsite.nl verwerkt?

Antwoord: Activeer het Mega Menu van het parent item en sla de wijzigingen op. Voeg daarna een rij toe en kies het aantal kolommen van de dropdown. Sla de wijzigingen weer op en zie daarna alle submenu items verschijnen in het eerste menu. Verplaats de menu items naar de kolom waar je ze wil zien. Sla de wijzigingen op en aan de voorzijde zie je het Mega Menu zoals je zelf ingesteld hebt. 

pagebuilder megamenu

 

Werken met Github.com

Git heeft te maken met versiebeheer van software. Versiebeheer is het systeem waarin veranderingen in een bestand of groep van bestanden over de tijd wordt bijgehouden, zodat je later specifieke versies kan opvragen. Git legt bij elke commit de veranderingen ten opzichte van de vorige keer vast. 

GitHub is een website gebouwd rondom Git-versiebeheer. GitHub is verder uitgebreid met andere handige zaken, zoals wiki, issue tracker en toegangsbeheer. Er zijn zowel betaalde als gratis diensten. Sinds januari 2019 is het mogelijk om met een gratis account privé projecten aan te maken. 

Wat GitHub voor developers handig maakt is niet alleen het versiebeheer van de software, maar ook de issue tracker. Hier worden door de developer, mede-developers en de klant issues, taken, opdrachten, bugs (what's in a name that which we call a rose by any other, would smell as sweet) geplaatst en toegewezen aan personen. In plaats van een mail van de klant met 15 issues, waarvan er 9 direct opgepakt worden (en dus 6 blijven hangen) en de klant op 4 reageert (waardoor er 11 zijn blijven hangen) wordt voor elk issue een nieuw issue aangemaakt en toegewezen aan iemand (assignee). Die persoon ontvangt een berichtje en kan in GitHub bij https://github.com/issues/assigned de aan zichzelf toegewezen issues zien. Erg handig voor developers om zo eenvoudig te zien wat voor werk er ligt te wachten. Erg handig voor klanten om te zien wie waarmee bezig. Dus ook zonder gebruik te maken van de versiebeheer van Git kan men in GitHub.com ook gebruik maken van de issue tracker. En dat zonder technische kennis. 

opmerking: takenbeheer in Google Spreadsheets kan toch ook? Zeker wel, dat werkt net zo handig voor een single project. Maar GitHub heeft het voordeel dat je uitgenodigd kunt worden bij verschillende projecten en toch overzicht kunt houden voor je eigen werk. 

Advies: start nu al met GitHub en ga naar github.com/joomla/joomla-cms en zie aldaar de code van Joomla. Via de issue tracker kun je bijdragen een het melden, testen, oplossen van issues en daarmee het verbeteren van Joomla. 

Veel plezier en succes. 

Dr. Joomla

vraag: Hoe toon ik Google Reviews op mijn website?

antwoord:  Google biedt via haar developer tools uitleg hoe je gebruik kunt maken van de Google Review API. Door een eigen module te schrijven kun je de Google Review data verwerken op je site. https://developers.google.com/my-business/content/review-data

Handige links

Volgende keer

Volgende JUG is op maandag 2 september in Bar le Duc in ’s Hertogenbosch. We zullen het onderwerp via de bekende nieuwsbrief bekendmaken. Wellicht een leuk idee om een presentatie te geven hoe je de Google Review module, die hier bij de Dr. Joomla naar voren komt, maakt. Laat maar weten via een reactie onder dit verslag. 

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.