Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Hans Kuijpers . | Categorie: 's-Hertogenbosch.

Verslag JUG 's-Hertogenbosch 3 december

Dinsdag 3 december en het is weer tijd voor JUG073. De laatst reguliere bijeenkomst in Café Bar le Duc 's-Hertogenbosch. De laatste reguliere bijeenkomst van JUG073. Een lekkere maaltijd en even zo heerlijk biertje en de laatste reguliere JUG073 gaat van start.

JUG073 => JUG040 We gaan verhuizen

Joomla Gebruikersgroep 's-Hertogenbosch gaat verhuizen naar Eindhoven en verder onder de naam Joomla Gebruikersgroep Eindhoven. Arjan Abbink laat in een korte presentatie onze plannen en redenen voor de verhuizing naar Eindhoven zien. JUG040 wordt nieuw leven ingeblazen met maandelijkse bijeenkomsten in Trafalgar Pub, Dommelstraat Eindhoven. JUG073 willen we niet helemaal loslaten. Het lijkt ons erg leuk om periodiek workshops te gaan verzorgen.

jug040

Joomla nieuws

  • meest recente Joomla versie = 3.9.13
  • vandaag een update voor Dutch language file => 3.9.13.2

Cards en Sliders

Middel de content van de boeken Every Layout van Heydon Pickering & Andy Bell en Inclusive Components van Heydon Pickering liet Hans Kuijpers accessible en responsive en performant cards en sliders zien. Uiteindelijk zijn het gewoon unordered lists met een bepaalde opmaak en eventueel voorzien van een beetje javascript.

Twee hele toffe boeken waarvan je veel kunt leren over schone css en html.

book every layout

book inclusive components

Daarnaast werd The Stack getoond. Dit Meer informatie over dit stukje css kun je vinden op https://every-layout.dev/layouts/stack/

Dr Joomla

vraag: zodra ik in een Helix template met frontend editing bezig ben en met de muis over een field label gaat en weer wegga, dan verdwijnt het label. Het krijg de inline styling display:none; toegewezen.
antwoord: Issue doet zich voor met Helix en Bootstrap 3. Op de fora van Joomshaper konden we niet snel een antwoord vinden. Wel op het forum van RSForm. Zie:  https://www.rsjoomla.com/forum/37-rsform-pro/26784-label-disappears-in-new-bootstrap-layout.html#36004

Handige links

Volgende keer

Volgende JUG is in het nieuwe jaar in Eindhoven. Vanwege een paar goede terugkoppelingen omtrent de gekozen data gaan we even terug naar Trafalgar Pub om te kijken naar alternatieve data. Vragen voor Dr. Joomla kun je kwijt als reactie onder de aankondiging.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.