Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Hans Kuijpers. | Categorie: 's-Hertogenbosch.

Verslag JUG073 - 6 december 2016

Dinsdagavond 6 december na het genot van een lekker speciaal biertje en de lekkere avondmaaltijd van Café Bar le Duc is de JUG073 van start gegaan. Na een korte introductie met een voorproefje van de nieuwe website voor de joomladagen.nl was het de beurt aan de Sander Potjer voor zijn presentatie over gebruikersvriendelijkheid.

Complexe pagina's gebruiksvriendelijk

Complexe pagina’s gebruiksvriendelijk? Dat klinkt als een vreemde combinatie! 

Heb jij ook wel eens een pagina gebouwd voor een klant bestaande uit meerdere kolommen en rijen, tabs, embedded-video, afbeeldingen met lightbox effect etc…?

Vaak wordt dit opgelost door meerdere extensies in te zetten en aan elkaar te knopen. Maar kon de klant daarna nog eenvoudig aanpassingen maken zonder de pagina om zeep te helpen of naar 10 verschillende pagina’s in het beheer te gaan? En hoe zag die pagina eruit in de zoekresultaten van de site?

Middels een live demo doorliep Sander Potjer een aantal (in de slides hierboven getoonde) extensies. Bovenstaande presentatie was afkomstig van de Joomla!Dagen 2016. Een aantal van de getoonde extensies hebben inmiddels een update en zijn merkbaar beter geworden.

Artikel toevoegen in Joomla, zo simpel!

In de discussie na afloop van de presentatie kwam naar voren dat men vaak hoort dat het toevoegen van een nieuw artikel in WordPress een stuk makkelijker gaat dan in Joomla!. Waarom passen we Joomla! dan niet aan dat het toevoegen van een artikel in Joomla! ook zo makkelijk gaat. Sander heeft hierover een blog geschreven: https://perfectwebteam.nl/blog/56-het-toevoegen-van-een-artikel-in-joomla-was-nog-nooit-zo-simpel.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.