| Door: Martijn Maandag. | Categorie: Versies.

Joomla 4.2.4 een veiligheidsrelease is nu beschikbaar

Joomla 4.2.4 is nu beschikbaar. Dit is een veiligheidsrelease voor de 4.x serie van Joomla welke twee veiligheid kwetsbaarheden oplost.

Beveiligingsproblemen gerepareerd

  • [20221001] Lage prioriteit - Kritieke impact - Openbaarmaking van kritieke informatie in debug modus (betreft Joomla! 4.0.0 - 4.2.3) Meer informatie
  • [20221002] Lage prioriteit - Lage impact - RXSS door weergeven van gebruikersinvoer in headings (betreft Joomla! 4.0.0 - 4.2.3) Meer informatie

Aangezien het belangrijkste probleem zich richt op als een website de foutopsporing op 'Ja' heeft staan, is de snelste weg om je site te helpen tijdens de back-up en het voorbereiden van de update om “Foutopsporing systeem” op 'Nee' te zetten als het nu op 'Ja' staat.
Foutopsporing staat bij de 'Algemene instellingen' van je website op het 'Systeem' tabblad.

{image path="images/2022/10/03e00b2584.jpg"}

Als je een openbaar toegankelijk Joomla 4 website hebt welke de foutopsporing een tijd op 'Ja' heeft gehad, raden we aan om de site te controleren op verdachte activiteiten aangezien het probleem zich bij minstens één iemand heeft voorgedaan.

Aanvulling

Op het moment dat de wijzigingen werden doorgevoerd, vonden enkele van de bugfixes die bedoeld waren voor de volgende geplande release hun weg naar deze release.

Dit zijn de extra reparaties die zijn doorgevoerd.
Lijst met 4.2.4 fixes op GitHub.

Waar kan ik Joomla 4.2.4 downloaden?

Via de Downloads site, natuurlijk :)

Nieuwe installaties

Nieuwe installatie instructies en technische vereisten

Upgrade pakketten

Denk eraan de cache van de browser te legen na het updaten!
Wil je een rondtoer met Joomla 4 maken zonder te hoeven installeren? Daar hebben we een oplossing voor: Probeer Joomla 4 op launch.joomla.org

Hoe kun je de Joomla ontwikkeling helpen?

Er zijn diverse manieren waarop je actief betrokken kunt raken bij Joomla. Het maakt niet uit of je codeur bent, integrator of een gebruiker van Joomla. Je kunt contact opnemen met een vrijwilliger team om meer informatie te krijgen of, als je daar klaar voor bent, je aansluiten bij de Joomla! Bug Squad.

De Joomla! Bug Squad en het CMS Release Team zijn een van de meest actieve teams in het CMS ontwikkel proces en zoeken altijd mensen (niet alleen ontwikkelaars) die kunnen helpen met het verzamelen van bug reports, coderen van patches en het testen van oplossingen. Een geweldige manier om je kennis te verhogen van Joomla en ook een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten vanuit de hele wereld.

Lees, als je belangstelling hebt, over ons in de Joomla! Wiki en, als je je erbij wilt aansluiten, e-mail dan [email protected].

Het project wil ook al de bijdragers bedanken die de tijd hebben gevonden werk te doen en aan te bieden om in het Joomla! CMS en Framework op te nemen.

Veel dank aan alle vrijwilligers!

Joomla 4.2.4 is het resultaat van duizenden uren werk door talloze vrijwilligers.

Veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan de 4.2.4 release!

Verwante informatie

Als je extensie ontwikkelaar bent schrijf je dan in voor de general developer mailing list, waar je over extensie ontwikkeling kunt discussiëren. Nieuws dat eigen ontwikkelingen kan beïnvloeden zal daar ook van tijd tot tijd geplaatst worden.

Dit is een vertaling van de originele release-aankondiging.