| Door: Martijn Maandag. | Categorie: Versies.

Joomla 3.5 is beschikbaar

3.5Het Joomla! project en het Production Leadership Team zijn trots de release van Joomla! 3.5 aan te kondigen, de nieuwste in de 3.x serie. We introduceren 34 nieuwe functies, inclusief ondersteuning voor de recent uitgebrachte PHP 7 scripttaal, welke de website snelheid aanzienlijk verhoogt.

Deze versie van Joomla! ondersteunt de meest recente release van PHP, de meest populaire programmeertaal voor het ontwikkelen van web applicaties. PHP 7 is kortgeleden aangekondigd met aanzienlijke performance verbeteringen en is nu beschikbaar voor gebruik door het grote publiek. Met Joomla! 3.5 kunnen gebruikers van de voordelen van de performanceverbetering genieten.

Joomla's nieuwe e-mail update aankondiging plugin controleert regelmatig op beschikbare Joomla! updates en bug-fixes en e-mailt beheerders om ze een bericht te sturen. De nieuwe 3.5 statistiek verzamel-plugin verzamelt de gebruikte systeem omgeving. De ruwe gegevens die verzameld worden, worden anoniem gemaakt voor het versturen en toegang tot de samengestelde gegevens is openbaar via https://developer.joomla.org/about/stats.html.

Naast de hier boven genoemde functies bevat de 3.5 release de volgende hoogtepunten:

  • Download systeem & omgeving informatie: Geeft gebruikers de optie om systeem/omgeving informatie voor ondersteuningsdoeleinden te downloaden.
  • Mogelijkheid om een gebruiker CSS bestand aan Protostar toe te voegen: Tot nu toe is het onmogelijk om een eigen custom.css bestand te gebruiken als gebruik wordt gemaakt van het Protostar template. Deze update voegt een controle toe om te kijken of het bestand user.css bestaat zodat gebruikers het bestand kunnen aanpassen.
  • Site en beheer links naar Gebruikersstatus-module toegevoegd: Voegt koppelingen toe in de gebruikersstatus module om links te tonen/verbergen naar de front- en back-end van de site.
  • Artikel aantallen: Een set met updates die een visuele presentatie geven van -gepubliceerde-, -gedepubliceerde- en -artikelen in de prullenbak- in categoriebeheer van artikelen, advertenties, contactpersonen en nieuwsfeeds.
  • Willekeurige categorie blog en lijst volgorde: Deze update geeft gehoor aan een algemeen verzoek van gebruikers om een willekeurige volgorde toe te voegen aan artikelen in de blog categorie en het lijst overzicht van een categorie.
  • Bewerk knoppen toegevoegd aan de werkbalk: U hoeft niet meer naar beneden te scrollen op een pagina om de “Lees meer” of “Toevoegen afbeelding” knoppen te vinden. Bewerk extensie knoppen die gewoonlijk onder het tekstvak geplaatst worden worden nu gevonden in de werkbalk, waar ze horen.
  • Makkelijk modules invoegen in artikelen: Geeft gebruikers de mogelijkheid makkelijk een module in een artikel toe te voegen via een knop in de bewerk werkbalk. Gebruikers hoeven geen code te leren of te weten wat de details zijn van de module, aangezien de gebruikersinterface dat voor ze doet.
  • Drag-and-drop afbeeldingen: Een afbeelding toevoegen is nu zo makkelijk als het slepen en loslaten vanaf uw computer naar de inhoud van de website. Dit werkt overal waar u de de standaard TinyMCE WYSIWYG editor gebruikt.

Bezoek voor een volledige lijst met functies onze GitHub Repository.

Download

Nieuwe installaties: Download Joomla! 3.5.0 (volledig pakket) »

Technische vereisten

Update pakket: Download Joomla! 3.5.0 (Update pakket) »

Let op: Lees alstublieft de algemene update instructies voor het updaten of de specifieke 3.4 naar 3.5 update instructies. Denk er aan de cache van de browser op te schonen na het upgraden. Rapporteer, indien u een bug in Joomla vindt, het op de Joomla! Issue Tracker.

Veel dank aan onze vrijwilligers

Veel dank gaat uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan de 3.5 release! Meer dan 2200 commits zijn gedaan sinds Joomla! 3.4.8 is vrijgegeven afgelopen jaar. Vind een lijst met bijdragers op https://www.joomla.org/3/joomla-3-5-thankyou

Verspreid de Joomla! liefde

Zoekt u naar de officiële afbeeldingen voor uw blog, een banner op uw site of een afbeelding om op sociale media te delen? U vindt ze hier hier.