| Door: Hans . | Categorie: Versies.

Joomla 3.5 Beta 1 vrijgegeven

joomla betaHet Joomla! Project is verheugd om de beschikbaarheid van Joomla! CMS 3.5 Beta 1 aan te kondigen. De Joomla! Community leden worden gevraagd om deze te downloaden en te installeren om er voor te zorgen dat de er geen fouten in de komende 3.5 release zit.

Joomla! 3.x is de laatste grote release van het Joomla! CMS. Houd er rekening mee dat de upgrade van 3.4 naar 3.5 een one-click upgrade is en NIET een migratie. Het zelfde geldt voor alle volgende versies in de Joomla 3.x serie. Deze 3.5 beta 1 is bedoeld om te testen en er is geen upgrade vanaf de 3.5 beta naar de uiteindelijke release.

Waar is deze release voor bedoeld?

Dit is een BETA release, die alleen bedoeld is om op test webomgevingen te gebruiken. Beta releases kunnen niet worden geupgrade. Extensie-ontwikkelaars worden aangemoedigd om met deze release te werken om er voor te zorgen dat er geen backward compatibiliteits problemen zijn. Gebruikers worden ook aangemoedigd om deze uitgave te testen en fouten aan te geven in de Joomla! CMS Issue Tracker. Upgrade geen live website naar deze beta versie en start ook geen nieuwe website met deze beta versie. Dit omdat deze ALLEEN bedoeld is voor het testen en dat er geen upgrade naar de uiteindelijke Joomla! 3.5 mogelijk is.

Wanneer wordt de uiteindelijke release verwacht?

De tijdlijn is licht aangepast om er zeker van te zijn dat de juiste kwaliteit halen en dat er grondig getest is op zoveel mogelijk hostingomgevingen. Het schema is nu als volgt:

  • 17 november - Beta 2

  • 1 december - Release Candidate

  • 8 december -€“ 3.5 stabiel

Let goed op dat de data nog kan wijzigen afhankelijk van de hoeveelheid vrijwilligers die meehelpen testen en eventuele onvoorziene omstandigheden.

Welke bugs zijn er gefixed in Joomla! 3.5?

Een volledige lijst van de opgeloste issues kan op Github gevonden worden.

Wat is er nieuw in Joomla! 3.5

De grote vraag is, wat is er nieuw in Joomla! 3.5? Dat kan gevonden worden in ons eerdere artikel met als enige wijziging is dat de nieuwe router niet in Joomla! 3.5 komt omdat deze niet voldoende door vrijwilligers getest was.

Bron: https://www.joomla.org/announcements/release-news/5637-joomla-3-5-beta-1-released.html

EasyDiscuss Avatar
slibbe
Yes! We have a Beta3 since 28-2-2016!<br />Zie https://www.joomla.org/announcements/release-news/5646-joomla-3-5-beta-3-released.html
0

1000 Resterende tekens