| Door: Sander Potjer. | Categorie: Versies.

Joomla! 3.4.8 vrijgegeven

joomla releases 348

securityJoomla 3.4.8 is nu beschikbaar. Dit is een bug-fix release voor de 3.x serie van Joomla. Het lost diverse bugs op gerelateerd aan het sessie-beheer sinds de veiligheidsrelease van Joomla 3.4.7. Het Joomla-project begrijpt dat veel gebruikers momenteel genieten van de kerstvakantie en benadrukt daarom dat deze release alleen big-fixes bevat. Hoewel we uiteraard aanraden om zo snel mogelijk te updaten kan dit ook prima na de kerst gedaan worden.

Wat zit er in 3.4.8?

Joomla 3.4.8 lost diverse problemen op gerelateerd aan browsers sessies die zijn ontstaan met de 3.4.7 release van afgelopen maandag. Alle gerapporteerde bugs door Joomla 3.4.7 zijn verholpen met deze release:

  • Gebruikers die geen items konden bewerken of aanmaken na de 3.4.7 update
  • Foutmelding over niet bestaande "connection->stat()" bij externe databases connecties
  • Na de sessie-timeout konden gebruikers nog steeds navigeren in de backend, maar zonder items aan te maken of gebruik te maken van de paginering of filters

Kijk voor bekende problemen met de 3.4.8 release bij Versie 3.4.8 FAQ op de documentatie-site. Let op dat je uitgelogd zult worden van de Joomla-website zodra de update is voltooid.

Downloads

De Nederlandse downloads volgen zo spoedig mogelijk, tot die tijd kan je hier de updatepakketten download: https://github.com/joomla/joomla-cms/releases/tag/3.4.8

Lees voor het updaten de release notes en de Joomla! 3.4.8 Faq zodat je op de hoogte bent van de laatste informatie rond deze release. Backup altijd je websites voordat je een update gaat uitvoeren.

Wil jij onze activiteiten ondersteunen en zorgen dat wij deze verder kunnen uitbreiden en promoten? Overweeg dan eens een donatie te maken aan Stichting Sympathy. Dat kan via iDEAL en Paypal onze hartelijk dank!

Grote dank!

Veel dank gaat uit naar Davide Tampellini die alle oplossingen in deze release heeft gemaakt voor alle bugs. het Joomla-project waardeert het harde werk voor deze release. Grote dank ook aan iedereen die eerder vandaag de release kandidaat heeft getest.

 

Afbeelding: Elisa Foltyn