| Door: Martijn Maandag . | Categorie: Versies.

Joomla 3.4.1 vrijgegeven

joomla34graphic

Het Joomla! project en het Production Leadership Team kondigt met trots de vrijgave van Joomla! 3.4.1, de nieuwste release uit de 3.x release serie, aan. Dit is een onderhoudsrelease voor de 3.x serie van Joomla! en ondervangt problemen die zijn ontstaan in 3.4.0 bij het installeren van bepaalde extensies en de toegang tot inhouds-talen (voor meertalige websites).

Wat zit er in 3.4.1?

Dankzij de inspanning van meer den 50 verschillende vrijwillige mederwerkers zijn meer dan 150 bugs opgelost met het uitbrengen van de 3.4.1 release van het Joomla! CMS. Bekijk de lijst met opgeloste GitHub problemen voor de details van de opgeloste tracker items.

Kijk voor bekende problemen met de 3.4.1 release bij Versie 3.4.1 FAQ op de documentatie-site.

Het doel van het Production Leadership Team is door te gaan met het regelmatig en vaak opleveren van updates aan de Joomla community. Leer meer over de Joomla! ontwikkelingen via het Joomla! Developer Network.

Downloads

Lees voor het updaten de release notes en de Joomla! 3.4.1 Faq zodat je op de hoogte bent van de laatste informatie rond deze release (er zijn een aantal bugs ontdekt!). Backup altijd je websites voordat je een update gaat uitvoeren.

Wil jij onze activiteiten ondersteunen en zorgen dat wij deze verder kunnen uitbreiden en promoten? Overweeg dan eens een donatie te maken aan Stichting Sympathy. Dat kan via iDEAL en Paypal onze hartelijk dank!

Wat is er nieuw in Joomla! CMS 3.4

Front-end module bewerking

Bewerken van modules is sneller en gemakkelijker in Joomla 3.4. Door bewerking vanaf de voorkant van de website te integreren kunnen modules direct op de pagina bewerkt worden zonder het beheergedeelte nodig te hebben. Deze nieuwe functionaliteit vereenvoudigt de administratie van websites doordat het bewerken van content supereenvoudig is geworden!

Ontkoppelen com_weblinks

The PLT is bezig om een lichtere core te ontwikkelen. De eerste stap is bereikt door com_weblinks uit de basis te verwijderen. Deze extensies worden onderhouden op GitHub. Er zal een nieuwe categorie in de Joomla! Extensions Directory (JED) beschikbaar komen. Deze categorie is voor extensies die door de core ondersteund worden. Voor de websites die weblinks gebruiken zal deze extensie als voorheen normaal functioneren. Dat betekent dat weblinks niet wordt verwijderd uit de bestaande installatie, terugwaardse compatibilteit. Weblinks kan nu als een aparte extensie normaal geïnstalleerd worden.

Composer integratie

In de 3.3 release was er code van het Joomla! Framework in de CMS geïntroduceerd, echter stemde de methode waarop het was geïmplementeerd in het bestandssysteem niet overeen met de manier waarop Composer code installeert. In de 3.4 release, wordt Composer geïntegreerd in het CMS voor het beheren van externe bronnen zoals het Joomla! Framework en PHPMailer.

No CAPTCHA reCAPTCHA

Google introduceerde een no CAPTCHA CAPTCHA API in december 2014. De reCAPTCHA plugin is nu geüpdate om inlogformulieren en registratieformulieren te beschermen tegen spam. Terwijl de oude  reCAPTCHA 1.0 nog steeds ondersteund wordt, kan het nu ook gebruikt worden voor de nieuwe reCAPTCHA versie 2.0. Gebruikers kunnen nu bewijzen dat ze een mens zijn zonder een CAPTCHA op te moeten lossen. In plaats daarvan kunnen ze met een enkele klik bewijzen dat ze geen robot zijn.

Core en-GB standaardisatie

The officiële taal van Joomla is en-GB, en het doel is om alle Engelse taalstrings te standaardiseren in de core van Joomla gebaseerd op een stijlgids. Daardoor wordt consistentie gewaarborgd en biedt het taalteams een framework en richtlijnen om eigen stijlgidsen te maken. Daarmee wordt de consistentie op taalgebied binnen het gehele project verbeterd.

Wat is de status van Joomla! CMS 2.5?

Vanaf 31 december 2014 wordt Joomla! 2.5 officieel niet meer ondersteund.

Dit betekent dat beveiligings-updates en bug fixes niet langer ter beschikking worden gesteld door het Joomla! Project voor de 2.5 serie. Omdat de community in de toekomst geen patches voor 2.5 zal uitbrengen, zal er niets officieel worden uitgebracht voor de 2.5 life cycle.

Hoe kan je helpen met de Joomla ontwikkeling?

Er zijn veel manieren waarop je actief kunt bijdragen aan Joomla! Het maakt niet uit, of je programmeur bent, integrator, of slechts gebruiker van Joomla!. Je kunt contact opnemen met de Joomla! Community Development Manager, David Hurley, voor meer informatie, of, als je daar klaar voor bent, direct tot de Joomla! Bug Squad toetreden.

De Joomla Bug Squad (JBS) is een van de meest actieve teams in het Joomla ontwikkelproces en is altijd op zoek naar mensen (en niet alleen ontwikkelaars) die kunnen helpen met het oplossen van bugmeldingen, aanleveren van patches en testen van mogelijke oplossingen. Het is een goede manier om je kennis van Joomla te vergroten en tevens een mooie manier om met mensen uit de hele wereld samen te werken.

Als je geïnteresseerd bent kan je meer lezen in de Joomla Wiki en om deel te nemen mailen naar Roland Dalmulder, de Bug Squad coördinator.

Een andere manier om aan de Joomla ontwikkeling mee te helpen is door de degene te bedanken die betrokken zijn bij een van de vele onderdelen in het proces. In het afgelopen jaar zijn er alleen al meer dan 1100 bugs verholpen door de Bug Squad.

Het project wil ook alle codebijdragers danken die de tijd genomen hebben mee te werken aan het Joomla! CMS en Framework.

Contributors

Hartelijke dank gaat uit naar de codebijdragers en actieve Bug Squad leden die hebben bijgedragen aan deze release:
Brian Teeman, Charlie Lodder, Constantin Romankiewicz, Cyril Rezé, Dan Wallis, Daniel Dimitrov, David Neukirchen, Dmitry Rekun, Duke3D, Eighke, Elijah Madden, Erftralle, Eric Fernance, Fedik, George Wilson, Hannes Papenberg, Israel, Jacob B, Jean-Marie Simonet, Kubik-Rubik, MarkRS-UK, Mathew Lenning, Michael Babker, Nadeeshaan Gunasinghe, Nicholas K. Dionysopoulos, Nicola Galgano, Niels van der Veer, OctavianC, Oli, Panagiotis Mitsis, Patrick Morris, Peter Lose, Peter van Westen, Phil Taylor, Piotr Moćko, Radek Suski, Ramindu Deshapriya, Richard Fath, Robert Deutz, Roberto Segura, Sophist, Syam Mohan, Thomas Hunziker, Tuan Pham Ngoc, Witchakorn Kamolpornwijit, Wolfgang Naber, Yireo, alikon, bembelimen, bertmert, Dimitris Grammatiko, gringo6969, lmcculley, paladox2015, pjmatos, waader, Tobias Zulauf, Øistein Notnæs.

Joomla! Bug Squad

Dank aan de Joomla Bug Squad voor hun inzet in het onderzoeken van gemelde problemen, oplossen van problemen, en het aanbieden van patches aan Joomla. Als je een bug ontdekt in Joomla, maak er dan melding van in de Joomla! Issue Tracker.

Mathew Lenning, bertmert, designbengel, sovainfo, rgmears, Erftralle, seagul30, aasimali, matrikular, waader, adhocgraFX, Alex Theulings, Anibal Sanchez, Benjamin Trenkle, Berges Yannick, Brian Teeman, Cyril Rezé, Daniel Dimitrov, David de Boer, Dimitris Grammatiko, Elijah Madden, Fedik, George Wilson, Hannes Papenberg, Herman Peeren, Hils Cheyne, Javier Gomez, Jean-Marie Simonet, Leo Lammerink, Charlie Lodder, Marc-Antoine, Michael Babker, Nicholas K. Dionysopoulos, Nicola Galgano, Niels van der Veer, Nils Rückmann, Panagiotis Mitsis, Peter Lose, Peter Martin, Peter van Westen, Phil Taylor, Prasoon Shukla, Richard Fath, Robert Deutz, Roberto Segura, Roland Dalmulder, Sergio Manzi, Seth Warburton, Thomas Hunziker, Tino Brackebusch, Tobias Zulauf, Tuan Pham Ngoc, Umesh, Viktor Vogel, Yves Hoppe, Евгений.

Bug Squad Leadership: Roland Dalmulder, coördinator.

Joomla! Security Strike Team

Veel dank aan het Joomla! Security Strike Team om hun voortgaande werk om Joomla! veilig te houden. Leden zijn:
Airton Torres, Alan Langford, Beat, Claire Mandville, David Hurley, Don Gilbert, Jason Kendall, Javier Gomez, Jean-Marie Simonet, Marijke Stuivenberg, Mark Boos, Matias Griese, Michael Babker, Nick Savov, Pushapraj Sharma, Roberto Segura, Rouven Weßling, Thomas Hunziker.

Security Team Leadership: Viktor Vogel, Coordinator

1000 Resterende tekens