Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Wouter Turkenburg. | Categorie: Leiden.

2020 12 08 Verslag JUG071

Verslag JUG071 08 december 2020

Website Speeltuin de Maredijk
‘Er schuilt een kind in elk van ons’. Het geldt zelfs voor de Joomla gebruikers van de JUG071 in Leiden. Dit komt goed van pas als een website wordt gemaakt door JUG071 voor Speeltuin de Maredijk.
Bert Mastenbroek heeft een aftelklok-module gemaakt en gekoppeld aan een open/dicht plugin. Kinderen kunnen zien hoe lang er nog gespeeld kan worden en ouders wanneer de kinderen mogelijk thuiskomen. Ook legt Bert Mastenbroek uit hoe hij het template Viewpoint van Favthemes heeft aangepast. Nog een paar stappen en de nieuwe Joomla website kan de oude vervangen: een cookie melding, een privacyverklaring en wat leuke foto’s ontbreken nog.

 

Vaste Prik: Wat is de beste webhoster, wat de beste resellers hoster?
Wim Guiking vertelt dat er flink wat aan het verschuiven is in de wereld van de webhosting. Daardoor rijzen de prijzen soms de pan uit. Een levendige discussie over wat je nodig hebt en wat je krijgt voor ongeveer € 6 per maand en wat voor € 12 per maand. Alles hangt af van hoeveel domeinen je wil laten hosten en hoeveel sub-domeinen. Ook reselling-hosting wordt besproken. Het blijkt zo eenvoudig nog niet om te bepalen wat er nu precies wordt aangeboden, wat je voor welk gebruik nodig hebt. Een mooi onderwerp voor tijdens de Joomla Dagen.

Nog een Vast Prikje: hoe om te gaan met buitensporige en te hoge verwachtingen van klanten die een website willen. Elke club, organisatie of vereniging wil wel een mooie website, meestal tegen zo weinig mogelijk geld, die door alle gebruikers volop gebruikt gaat worden, en waar iedereen wat over kan, mag en zal zeggen. Tegen vele goedbedoelde verwachtingen en wensen, valt vaak niet op te boksen. Zeker als de structuur van beslissingen en zeggenschappen niet duidelijk is.

Doneren via een website
Een webshop opzetten is de ene kant van het spectrum. Maar wat als je kleine donaties wil ontvangen bijvoorbeeld voor een goed doel, of weinig dan wel niet vaak iets te koop hebt, of slechts 1 keer per jaar een lidmaatschapsbetaling via je website wil regelen?
Voor in Nederland: een Tikkie module is nog niet te vinden in de Joomla Extension Directory. Blijft over om op je website naar de mogelijkheid ervan op mobiele telefoons te verwijzen.
Aan de beroemde gele (donate) knop zijn vaak flinke kosten verbonden.
RSForms met Mollie biedt veel mogelijkheden maar hier gaan al aardig wat kosten de baten vooruit. De eenvoudigste oplossing: een IBAN-nummer op je website zetten in het betaalverzoek.

ACY-update laat website vastlopen.
Het updaten van ACY Enterprise verandert een website is een wit scherm met een cryptische melding over com_acymailing. Met behulp van het forum van de Joomlacommunity, het bestuderen van de oplossingen op de ACY-forum, wordt het probleem in de JUG071 opgelost. Wat er precies is misgegaan blijft onduidelijk. Mogelijk oorzaak van het conflict is het naast elkaar bestaan van v5 en v6 van ACY-Enterprise.

Discord
Wiki zegt: Discord is een freeware instant messaging- en VoIP-applicatie en digitaal distributieplatform dat ontworpen is voor het creëren van virtuele gemeenschappen, variërend van gamers tot onderwijs en bedrijven. Discord is gespecialiseerd in tekst-, beeld-, video- en audiocommunicatie tussen gebruikers in een guild.
Het gilde van JUG071 gaat onderzoeken of deze applicatie voor de vaste bezoekers een handige tool met meerwaarde is.

 

Verslag: Wouter Turkenburg

 

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.