Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Wouter Turkenburg. | Categorie: Leiden.

2020 11 03 JUG071 Verslag

JUG 071 dinsdag 3 november 2020

JUG071 komt op de herfstige eerste dinsdag van november 2020 voor de tweede keer samen in de nieuwe locatie, buurthuis ‘Het Maredijkhuis’.

De vaste deelnemers aan de JUG071 hebben aangeboden om als collectief een nieuwe website te maken voor de speeltuinvereniging ‘Rondom de Maredijk’ die gevestigd is in het buurthuis.

Wilte Zijlstra, voorzitter van de speeltuinvereniging ‘Rondom de Maredijk’ is aanwezig om te vertellen waaraan de nieuw te maken website moet voldoen. De website is bedoeld voor de gebruikers van de dagelijks geopende speeltuin. De vereniging heeft ongeveer 400 leden en wordt gerund door een klein aantal enthousiaste vrijwilligers.

 

De huidige website kan helemaal op de schop. De nieuwe moet kleiner, strakker en vooral mobiel vriendelijker worden. Na een uurtje vragen over en weer is het ‘programma van eisen’ duidelijk. Omdat er geen gloeiende haast is geboden wordt afgesproken om over een maand met het eerste ontwerp te komen en dit te bespreken.

JUG071 gaat als volgt te werk. Er zijn twee ‘kwartiermakers’ die met een lokale site aan de slag gaan. Ook de overige deelnemers van JUG071 kunnen te allen tijde inloggen om te kijken wat de vorderingen zijn. Zij kunnen reageren of door de kwartiermakers gevraagd worden om te reageren of om een bijdrage te leveren.

Ook andere zaken worden in de loop van de avond besproken. Zo wordt een proefversie van Joomla 4 wordt bekeken. Raadzaam om ermee te stoeien en er bekend mee te raken.
De plugin ‘Mailster’, geïnstalleerd op de JUG071 website, biedt de mogelijkheid om te mailen via de Joomla-website. Gecompliceerd en zelfs onduidelijk is het allemaal wel zodat JUG071 ervan af ziet om het voor haar eigen website te gebruiken. Ook het huidige Helix template zal binnenkort worden vervangen.

Hoe email adressen te oogsten via een artikel? De ‘Joomla button login and read’ van de betaalde extensie Jetbox laat lezers om verder te kunnen lezen, een gebruikersnaam en een wachtwoord invullen. Maar helaas geen naam en e-mail adres. Verder onderzoek is nodig om erachter te komen hoe bezoekers/lezers van artikelen hun naam en email adres moeten invullen voordat het hele artikel wordt getoond.

Wouter Turkenburg

 

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.