Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Wouter Turkenburg. | Categorie: Leiden.

2019 09 03 JUG071 Verslag

2019 09 03 JUG071 Verslag

Dr. Joomla!

We zijn voor het eerst te gast in Belgica in Leiden, Meet en Greet blijkt te zijn gestopt.
Aanwezig zijn: Bert, Geert-Jan, Ben, René, Jos, Wim, Peter-Paul en Willem

Willem vertelt dat hij geconfronteerd werd met een ongeautoriseerde inlog. Een gebruiker (hack/spam) was geregistreerd als ‘registered user’, zonder dat er een inlogformulier was. In de opties van het gebruikersbeheer moet de mogelijkheid tot registratie van users worden uitgezet!
Er is geen behoefte aan een lezing over Eventbooking. Heeft een erg hoge leercurve volgens Bert.
Weblab42 (Anja de Crom) biedt workshops/cursussen aan. Zie website
René heeft recaptcha-problemen. Het blijkt dat hij in Google een verkeerde versie had aangemaakt, nl .3.0, Joomla gebruikte 2.0.
Peter-Paul kreeg een foutmelding van Google. Google weet niet welke site te indexeren. In direct admin bij domeininstellingen voorkeursdomein aangeven. Bert gebruikt de site Seositecheckup.com om websites te controleren. Er blijkt een probleem te zijn door een conflict met .htaccess
Ben is op zoek naar gratis SSL-certificaat. Lets encrypt wordt niet ondersteund door zijn provider. Het blijkt dat een andere hoster meer mogelijkheden biedt, ook met SSL. Ook voor minder geld dan hij nu betaalt. Kijk eens naar Antagonis, Vimexx etc.
Wim, heeft de php versie bij JUG71.nl aangepast van 7.1 naar 7.3. Gevolg is dat cpanel niets meer doet. Eerst hebben we alle updates uitgevoerd, vervolgens foutmeldingen aangezet in algemene instellingen (foutopsporing maximum en systeem ja). Daarna PHP 7.2 aangezet. De controlepagina werd niet correct weergegeven, de overige pagina’s en de front end werden correct weergegeven.
Bij installeren van PHP 7.3 werkte niets meer. Modules uitzetten? Door module logman activiteitenlijst in beheer uit te zetten, was probleem opgelost. In elk geval voor 7.2. nog niet voor 7.3. We proberen Logman te deinstallereen, is echter protected. Via database veld protected bij de logmaneentries op 0 gezet, daarna kon logman wel verwijderd worden Hierna werkte ook PHP7.3. (Bert heeft dat sneeky gedaan, via een kopie op eigen server :-))
Bert meldt een issue met een component dat hij heeft gebouwd, voetbalpool, draait probleemloos onder php 7.3. Een gemaakte kopie gaf echter fouten, querys deden het niet meer. Na verwijderen van asterisks uit querys deed de kopie het weer. Vreemd, want het origineel deed het probleemloos.
Bert laat op https://dribbble.com/shots/7061234/attachments/62196?mode=media zien welke ideeën er zijn voor de nieuwe backend van Joomla 4. Een Indiaas bedrijf heeft dit gemaakt. Het ontwikkelteam denkt in oktober met Joomla 4 te komen, daar zal deze backend hoogstwaarschijnlijk niet in zitten.

Gravatar
Hans van der Meer
Hoi Brian, volgens mij kan je meer informatie op de volgende link vinden:
https://www.crosslinemedia.nl/voetbalpool-sv-kmd

Gravatar
Brian
Hallo,
Ik ben meerdere jaren bezig om in Joomla een voetbalpoule op te zetten. In 1.5 had ik een hele mooie simpele poule maar die werkte niet in de hogere versies. Zelfs geprobeerd om deze te laten omzetten in 3.0 maar helaas is dit niet gelukt.

Nu kwam in toevallig dit tegen en ben zeer benieuwd en geïnteresseer d naar deze versie van de voetbalpoule.
Hoe en waar kan ik daar achter komen?

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.