Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Wouter Turkenburg. | Categorie: Leiden.

2019 05 07 JUG071 Verslag

Op de voetbalvelden wordt rond deze tijd van het jaar veel verloren en gewonnen.
Joomla is altijd winnaar!

Een mengsel van weetjes, problemen, tips, inzichten en praktische vragen zijn deze avond in het spel. Hieronder wordt een aantal besproken onderwerpen aangestipt.

Een rondje langs de velden leert dat de meesten van de aanwezigen naar de Joomla-dagen in Utrecht gaan. Het programma is duidelijk anders dan vorige jaren. Een belangrijk deel vormen de workshops die soms veel voorbereidend werk vragen. In de volgde JUG 071 in juni bespreken we de bevindingen van de Joomla-dagen in Utrecht.

Een uurtje voordat de avond begint, komt de Joomla-update 3.9.6. Dat levert meteen de vraag hoe je als beheerder van meerdere sites omgaat met updates. Bij het beheer van 10 sites is het handmatig updaten al een hele klus. Het beheren van 15 sites is het handmatig updaten al bijna niet meer te doen want zeer tijdrovend. Bij 20 sites is het zeker handig om het updaten automatisch te laten verlopen.

Watchfulli is een bekende tool om websites te beheren en te updaten: www.watchful.li
Yoursites is een andere tool om sites van klanten te beheren: www.yoursitesdemo.net
In de JUG Breda heeft Jeroen Molenschot in Breda er onlangs een goede presentatie over gegeven.

Weet een mogelijke klant even niet meer op welke Joomla versie de site draait die jij straks mogelijk moet gaan beheren? Dan biedt de volgende testsite een goede uitkomt: //jornot.com/ Waar checkt deze site op? Uit de php instellingen, zo blijkt. Goed te weten voordat je aan een klus begint.

Acymailing, te vinden op https://www.acyba.com/ is de extensie die wereldwijd volop wordt gebruikt voor het maken en versturen van nieuwsbrieven. Het opzetten van een standaard nieuwsbrief is een aardig klusje. Met het versturen kunnen flinke problemen gepaard gaan, vooral als het om grote aantallen gaat. Voordat je het weet wordt jouw mail als spam aangemerkt en staat je site op een zwarte lijst. De een blijkt daar meer last van te hebben dan de andere.

Sendmail is dienst voor het versturen van grote aan tallen nieuwsbrieven:
https://help.dreamhost.com/hc/en-us/articles/216687518-How-do-I-use-Sendmail-
Maar ook Elasticemail biedt uitkomst. https://elasticemail.com/ Instellen van Elasticemail, is even een klus omdat de instellingen zoals DKIM dienen te corresponderen met de instellingen bij de provider.

Maar Acy kan veel. Is de nieuwsbrief eenmaal af dan kan door op ‘printen’ te drukken een pdf gemaakt worden die op de website is te plaatsen. Ook zijn er Acy menu-items en Acy modules die zo in te stellen zijn dat de nieuwsbrieven op de website worden getoond.

Recaptcha ingesteld op een Engelstalige site? Dat verschijnt er toch een button met het bijschrift in het Nederlands “Ik ben geen robot”. Past deze tekst zich op elke site aan?

Met Quix zijn mooie websites te maken: https://www.themexpert.com/quix-pagebuilder
De hoofdafbeelding op de homepage aanpassen kan op meerdere manieren: zowel in het hulpprogramma als via een custom ccs.

Volgende JUG 071: als altijd de eerste dinsdag van de maand:
4 juni om 19.30 uur in Meet&Greet, Leiden.
Zie ook www.jug071.nl

Verslag: Wouter Turkenburg

 

 

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.