Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Wouter Turkenburg. | Categorie: Leiden.

2019 03 05 JUG071 verslag

2019 03 05 Verslag JUG071

Uit maartse buien valt soms veel regen. In Leiden hebben de Joomla gebruikers op de eerste dinsdag in maart 2019 vele vragen. Gelukkig ook vele antwoorden. En waar in maart geen antwoord wordt gevonden, wordt dat wel in de komende maanden.

Joomla 4. Cassiopeia, een ietwat ingewikkelde naam voor een template dat een strak front-end genereert. De backend is al even zakelijk en strak met veel witruimte. De groepering van de items is niet heel erg logisch en doet tegen-intuïtief aan. Hier kan nog wat aan worden verbeterd. De routing bij het demotemplate blijkt het niet te doen. De oplossing voor het probleem wordt deze avond niet gevonden. Het is wachten op de beta-versie.

Als zoekende komen we bij htaccess uit. Bij de laatste updates in Joomla wordt aangeraden om veranderingen in het bestand aan te brengen om ‘sniffing’ tegen te gaan. Je moet wel weten wat je doet en het goed doen anders werkt de website niet meer. Ackeeba Admin Tools kan veel werk uit handen nemen. In een van de komende bijeenkomsten wordt verder op htaccess ingegaan.

Quix is een pagebuilder van Themexpert waarmee je snel websites kan bouwen. De functionaliteit kan veel werk uit handen nemen door de talloze elementen die naar eigen inzicht kunnen worden aangepast. Het is even wennen, als altijd. De support van Themexpert is gedegen en snel.
https://www.themexpert.com/quix-pagebuilder

Het stylen van RSEvents is mogelijk maar niet eenvoudig. Het is even zoeken op de site van RS om de juiste informatie te vinden. Via een ‘override’ is het mogelijk om de gewenste aanpassingen te maken.
https://www.rsjoomla.com/support/documentation/rseventspro/getting-started/adjusting-the-components-look-and-feel.html

AcyMailing wordt volop gebruikt in JUG071. Over de instelling bij Configuratie lopen de meningen uiteen. Voldoet de interne mailserver of moet de server Elastic Mail worden geïnstalleerd. Is er dan meer of minder controle? Wat zegt de Spam Test en hoe betrouwbaar is die test? Meningen en opvattingen lopen uiteen. Het wordt tijd om een expert uit te nodigen om hierover helderheid te verschaffen.

Taalmodules, spellingcheckers, browser instellingen voor talen. Joomla en talen, en dan hebben we het nog niet eens over meertalige websites; het blijft een lastige zaak. Ook hierover gaat JUG071 in de toekomst zich verder oriënteren.

Wouter Turkenburg

 

 

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.