Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Wouter Turkenburg. | Categorie: Leiden.

2019 02 04 JUG071 Verslag

Verslag 5 februari 2019 JUG 071

20190205JUG071taart
Er was er een jarig dus was er taart, een heuse JUG071 taart met logo. De taart was snel op zodat Roland Dalmulder vlot van start kon gaan.

Ronald geeft rustig, duidelijk en gedetailleerd uitleg over het gebruik van de tab ‘Privacy’ en de tab ‘Users action log’ onder ‘Users’ in de backend van Joomla. Een complexe materie, zoals blijkt, zeker voor wie nog niet heel veel met gebruikersbeheer heeft gewerkt.

 

Om de privacy instellingen goed te laten werken moeten privacy plug-in instelling worden ingesteld en aangepast. De vele mogelijkheden worden langsgelopen. Gebruikers moeten zich kunnen aanmelden en afmelden. Na afmelding moet de ex-gebruiker worden geanonimiseerd. De geplaatste content moet al dan niet worden bewaard. Staat in de content het email adres van de gebruiker maar is de gebruiker wel als zodanig afgemeld dan ontstaat weer een heel ander probleem.

Het beheer en het updaten van de gebruikersgegevens is door de GDPR er niet eenvoudiger op geworden. Hetzelfde geldt voor het activeren, het deactiveren en het her-activeren van gebruikersgegevens. Daarbij komt dat bepaalde extensies hun eigen privacyregels en teksten hebben die ook gekoppeld moeten worden via de plug-ins.

Behalve over privacy en gebruikers heeft Roland het meerdere malen over Joomla zelf. Hoe ontwikkelaars bezig zijn om Joomla 4 te maken, hoe de overgang en de comptabiliteit zal zijn, hoe lang het nog gaat duren, wat de problemen die opduiken. Tijdens de avond geeft hij tevens tips en lost hij Joomla problemen van allerlei aard op van de bezoekers van de JUG071. Ook vertelt hij over de Joomla bijeenkomsten in Nederland en in het buitenland die eraan zitten te komen. Wederom een leerzame en inspirerende avond!

Verslag: Wouter Turkenburg

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.