Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Wouter Turkenburg. | Categorie: Leiden.

2019 01 08 JUG071 Leiden

2019 01 08 JUG 071 Leiden

Computers moeten doen wat je verwacht. Maar dat doen ze soms niet. Dat blijkt ook maar weer eens tijdens de eerste bijeenkomst in 2019 van de Joomla gebruikersgroep in Leiden. Soms ligt het aan jezelf, bijvoorbeeld als je iets anders hebt gedaan dan wat in de handleiding staat. Soms ligt het niet aan jezelf, bijvoorbeeld als je website is gehackt.

Provider Neostrada ziet dat Joomla-websites de laatste tijd veel last hebben van ‘brute force’ aanvallen. Een enorme hoeveelheid botte rekenkracht die wordt losgelaten totdat de hacker binnen is. Pech als je dat overkomt. Besproken wordt in de JUG071 wat je dan zoal kan doen, hoe je het beste een back-up maakt en beheert.

Joomla 4 doet ook nog niet alles. Toch is het nu al bekijken van de alfa-versie de moeite waard. Straks moet iedereen er mee gaan werken. De JUG071 denkt dat dit voor het einde van 2019 het geval zal zijn.

Ook de eigen website wordt besproken: www.jug071.nl De verslagen van de JUG071 bijeenkomsten worden met custom fields gegenereerd. Maar ook custom fields doet niet altijd exact wat je denkt dat het zal doen. Met een keer extra afsluiten en openen van artikelen zijn de problemen verholpen.

Komen er Joomladagen in 2019 en zo ja, waar dan? Het blijft akelig stil. Maar op 5 februari 2019 is er alweer een volgende JUG071 en dan is Roland Dalmulder te gast. Iets om naar uit te kijken!  

Verslag: Wouter Turkenburg

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.