Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Wouter Turkenburg. | Categorie: Leiden.

2018 09 04 JUG071 Verslag

Verslag JUG 071 4 september 2018

Na de hete zomerbreak was het op de koele avond van 4 september 2018 voor Dr. Joomla en zuster Vaste Prik toch weer even peentjes zweten bij het oplossen van diverse probleempjes. Voordat we de geïnventariseerde onderwerpen zouden gaan bespreken werden eerst de mogelijke onderwerpen voor het nieuwe seizoen op tafel gelegd zodat het organisatieteam Peter-Paul en Wouter een beetje inzicht zouden krijgen van de mogelijke onderwerpen.

 

Het eerste gespreksonderwerp was een probleem dat Arthur had in het versturen van mail. Hij had een probleem met forwarden van de mail en had daar uiteindelijk contact over opgenomen met zijn provider die een oplossing had aangereikt die wel bleek te werken. Uiteindelijk bleek zijn mailprobleem ook op te lossen met een vinkje op een onverwachte plek. Hij blij.

De volgende vraag was hoe je het beste een verticale, makkelijk scrollbare website kan bouwen. Daar kwam Bert met de oplossing, nl. een template gebaseerd op one-page-layout. Gelijk naar zo’n bouwer gegoogeld en daar waren er vele demo’s van zulke sites te zien.

Ook de vraag hoe je met Google maps moet werken nu ze geld gaan vragen bij vele clics en hoe de Google API moet aanvragen om met maps te kunnen werken. Gezamenlijk hebben we Arthur geholpen om op zijn website de goede map te laten tonen. Het was nog niet helemaal gelukt, maar dat zal de volgende keer een vervolg krijgen.

Daarna kwam de volgende hersenbreker op de proppen. Een klant van Bert plaatst foto’s in binaire code op zijn website zodat de database ‘overloopt’: een afbeelding wordt niet als bestand opgeslagen met een link in het artikel maar de hele afbeelding zit IN het artikel. Op velerlei wijze hebben we geprobeerd om te kijken hoe die klant dat doet, maar hebben niet de vinger op de wond kunnen leggen. Die hersenbreker blijft ons nog hoofdpijn bezorgen.

Als Google toch nog een oude pagina, die gedepubliceerd is, als zoek resultaat aangeeft, dan werd er als oplossing aangebracht om de redirect plugin in Joomla te activeren en de ‘foute url’ te forwarden naar de goede sitepagina. Je moet wel ff de plugin aanzetten want standaard staat deze uit.

Bij sommige sites zie je in de backend de waarschuwing dat je met verouderde 7.0 PHP werkt en naar je hoster moet gaan om de nieuwe PHP 7.x (?!) moet gaan. Er is inmiddels 7.1 maar met 7.0 kan ook nog gewerkt worden. Je kan in de DirectAdmin de versie wijzigen, maar ook werd de optie aangegeven om de snelkoppeling uit te zetten.

Zo werden nog meer mankementjes zoals een footer met copyright 2014 en voorkeur www ipv // deskundig behandeld door Dr. Joomla. Het is de vaste prik dat hij de volgende maand zeker weer langs komen om ook jouw vragen en probleempjes te beantwoorden.

Met groet,

Jos Versteegen

Gravatar
Hans van der Meer
Over de vraag van Bert, dat gaat over base64-afbeeldingen? Welke editor wordt er gebruikt?

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.