Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Wouter Turkenburg. | Categorie: Leiden.

JUG071 Leiden, 6 juni 2018

Maarten Blokdijk: Joonext

Niet helemaal tevreden over de summiere template die bij de standaard Joomla installatie wordt geleverd en ook niet tevreden over de hoeveelheid css- en html-kennis die nodig is om commerciële websites aan te passen, heeft Maarten Blokdijk het gratis template Joonext ontwikkeld. Het zipbestand van dit template en de drie modules die erbij horen zijn te downloden via https://www.joonext.com/

Op deze website een instructievideo van ruim een uur waarin installatie van het template Joonext en de drie modules wordt uitgelegd. Ook wordt ingegaan welke persoonlijk aanpassingen er mogelijk zijn. Aanpassen naar eigen smaak en inzicht blijkt schier oneindig en zonder gebruik van overrides en custom-css. Wie dat wil, kan dat alsnog doen maar echt nodig is het niet.

Aan de deelnemers van JUG071, het zaaltje van Meet&Greet is goed gevuld, legt Maarten de gedachten achter Joonext uit. Hij gaat aan de slag met een schone installatie. In een mum van tijd is er een werkende en mooi ogende website waarmee een groot deel van de klanten al meer dan tevreden mee zal zijn.

De deelnemers van JUG071, allen beheerders van enkele tot vele websites, willen natuurlijk weten wat er nog meer kan met Joonext. Voor Joonext heeft Maarten een groot aantal extensies ontwikkeld. Uiteraard niet gratis maar tegen zeer redelijke vergoedingen, zeker waar het de bundels betreft.

De website van Maarten Blokdijk, Joomlanext, biedt ook een groot aantal gratis services aan, zeker waar het mediabeheer betreft, de zwakke plek van niet alleen Joomla maar ook van andere cms-en. Met het gratis bewerkprogramma voor foto’s, Pixxeler, is intuïtief, snel en goed te werken:
//www.pixxeler.com/

Gratis foto’s zijn te vinden op Freestockphoto en Pixabay:
https://www.freestockphoto.nl/

https://pixabay.com/

Om bewegende beelden aan een website toe te passen kun je terecht op YouTube en daar ‘daily drone shots’ in het search venster intypen:
https://www.youtube.com/channel/UCnij3CR_ys6xy4oDxQgp_Hw

Video’s kunnen eenvoudig worden ingevoegd met de video module en met de video module voor de jumbotron positie (beide betaald) van Joonext:
https://www.joomlanext.com/youtube-plugin

https://www.joomlanext.com/jumbotron-video-module

Volgens Maarten is TinyMCE nu zo ver door ontwikkeld dat in combinatie met de Joonext modules het werken met JCE eigenlijk is ingehaald.

Voor het beheren van 20 of meer websites raadt Maarten aan om te werken met:

www.myjoomla.com

Maarten werkt op dit moment aan een module voor Joonext om uitgebreide contactformulieren te maken.

Volgende bijeenkomst: dinsdag 4 september 2018,
19.30 uur Meet&Greet, Raamstraat 17, Leiden

 

 

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.