Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Wouter Turkenburg. | Categorie: Leiden.

2018 04 03 Verslag bijeenkomst JUG071

2018 04 03 Verslag bijeenkomst JUG071

Terwijl de lenteregen Leiden stevig in de greep hield, werd er veel geleerd en opgestoken van elkaar in Meet&Greet tijdens deze JUG071 Dr. Joomla avond.

Peter-Paul Sloekers presenteert het eerste deel van een power-point over de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei 2018 in werking zal treden. De AVG is de Nederlandse versie van de Europese wet, de General Data Protection Regulation (de GDPR) die al op 14 april 2016 in het Europees Parlement is aangenomen. Vanaf 25 mei 2018 zal in Nederland handhaving van de verordening plaatsvinden.

 

Vrijwel alle websites bevatten persoonsgegevens van zowel de beheerder(s) als de gebruikers van de website. Het opslaan en beheren van de persoonsgegevens valt onder de AVG. De verordening is in de meeste gevallen heel expliciet maar het is nog onduidelijk hoe en hoe streng handhaving zal plaatsvinden.

Wim Karreman legt uit hoe RSEvents werkt. Dit doet hij aan de hand van onze onvolprezen eigen JUG071 website, www.jug071.nl waarop RSEvents is geïnstalleerd. Ook Jos Verstegen heeft ervaring met deze extensie.
Uiteraard werkt RSEvents als een kalender. Het wordt pas interessant als bij gebruik van de extra functionaliteit. Een greep uit wat alle mogelijk is: in en uitschrijvingen voor een bijeenkomst; reservering, boeking en betaling van reizen; plaatsen van afbeeldingen en landkaartjes; koppeling met RSForm om vragenlijsten in te vullen; aanleggen en heren van bezoekers van evenementen.

Wim Guiking en Wouter Turkenburg onderzoeken mogelijke aanpassingen in de menustructuur van J51 templates. Het aanpassen van de menustructuur van een bestaande template lukt niet altijd zoals gewild, is de ervaring van de meesten. Websites gebaseerd op Helix en Gentry, zoals eerder door Wim Guiking en René van Elk aangetoond, werken met een uitgebreide modulaire backend waarin met enig invulwerk en css-aanpassingen, wel alles naar eigen hand is te zetten.

Volgende bijeenkomst: Meet&Greet, 19.30 uur, dinsdag 1 mei 2018. Peter-Paul Sloekers vertelt meer over de AVG en René van Elk legt uit over databases.

Verslag: Wouter Turkenburg
2018 04 03

 

 

 

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.