Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Hans Kuijpers. | Categorie: Eindhoven.

Verslag JUG Eindhoven 6 december

Het is maandag 6 december. Weekendje Sinterklaas is voorbij en vandaag een mooi cadeau van Peter Martin. Hij presenteert ons handige tips wat betreft YOOTheme Pro.

YOOTheme Pro

Een demo van Peter Martin. Zijn website https://de-beste-website.nl is gemaakt met YOOTheme Pro. 

Templates vs builder

YOOTheme Pro kent Builders en Websites. Met de builder bouw je een pagina op middels elementen van YOOTheme Pro. En alleen op die pagina zijn die items, toegevoegd met de builder, zichtbaar. Een template gebruik je op moment je meerdere pagina's op eenzelfde wijze wil laten tonen. De pagina's die je met een Builder maakt kun je exporteren naar je library. En vanuit je library kun je er een template van maken voor hergebruik. 

Maak een leeg Joomla content artikel. Maak daarna een menu item gekoppeld aan dat artikel en zie dat je met YOOTheme builder aan de slag kunt. Heb je de artikelen gekoppeld aan YOOTheme template zul je geen builder zien. De pagina wordt dan getoond met de opmaak van de eerder aangemaakte template. 

Eigen elementen aanmaken

Vanuit builder kun je een pagina vullen met elementen. YOOtheme Pro wordt standaard geleverd met vele elementen. Maar... mocht dat niet genoeg zijn kun je ook eigen elementen kunnen aanmaken. Deze zullen verschijnen bij Custom Elements. Volgens René een vrij complex iets. 

Meer uitleg over YOOTheme Pro Elements => https://yootheme.com/support/yootheme-pro/joomla/developers-elements

Handige 3th party extensions

Hoe te werk gaan

Voor de website https://debrusselsepoort.nl is recentelijk SP Pagebuilder vervangen door YOOTheme Pro. Middels trial & error is de nieuwe site tot stand gekomen. Bij grote projecten waarbij men een digitaal stijlboek aanlevert is het raadzaam om te starten met het overnemen van de stijlen naar de template. Daarna kun je voor elk type pagina een template maken via de builder. Daarna kunnen tekstschrijvers eenvoudig aan de slag met het vullen van de website. 

Akeeba Engage - comment systeem

Deze plugin maakt het mogelijk om com_content items van reacties te voorzien. Maar.. een YOOTheme Pro Builder page is geen com_content item. De Akeeba Engage wordt derhalve standaard niet getoond. Dit komt omdat het als content plugin getriggerd wordt door het Event After Display Content. Voeg deze als volgt toe aan je template: YOOTheme Pro > navigeer naar de template waar de plugin getoond moet worden > Simpel tekstblok toevoegen > tabblad Geavanceerd Dynamische content uit artikel > tabblad Inhoud en voeg veld toe met de naam Events After Display Content. 

René Kreijveld liet vervolgens nog zien wat voor toffe dingen hij vanuit zijn werk bij Destiny (https://www.destiny.nl/).

Dr. Joomla

vraag:  filters toepassen op content
antwoord: Kan met verschillende extensies. Kan ook met eigen override. Een aantal voorbeelden van handige extensies

vraag: Ik heb een grid met artikelen en een custom field met color picker. Hoe kan ik de gekozen kleur vanuit het custom field oproepen om daarmee de achtergrondkleur van de tile wijzigen?
antwoord: Met de extensie Revo Render Plugin zou je dit wellicht kunnen toepassen. En anders in de Discord chat je vraag voorleggen. 

vraag: meertalige modules
antwoord: de betaalde versie van Essentials Pro is zoiets via Dynamic Content mogelijk

vraag: in Joomla 4 is de print opties verdwenen. Navraag leert me dat deze in Joomla 4 bewust verwijderd is. 
antwoord: tijdens een volgende JUG040 zal Hans Kuijpers hier een oplossing voor bieden. 

Volgende keer

De volgende JUG Eindhoven is op maandag 6 december. Het onderwerp van deze meeting en de mogelijkheid tot aanmelden is terug te vinden op https://www.joomlacommunity.nl/agenda/joomla-gebruikersgroepen/eindhoven/event/642-jug040-bijeenkomst-eindhoven

Vragen voor Dr. Joomla kun je kwijt als reactie onder de aankondiging.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.