Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: Hans Kuijpers . | Categorie: Eindhoven.

Verslag JUG Eindhoven 2 augustus

Het is maandag 2 augustus en buiten is het nog lekker zonnig. Een nieuwe editie van de Joomla Gebruikersgroep Eindhoven. Vandaag een drietal demos. Eentje van Ernst Sangen over de ledenadministratie, René Kreijveld over Structured Data implementatie en Hans Kuijpers over Structured Data implementatie. En een mooi nieuwtje... het ziet er sterk naar uit dat 17 augustus, de verjaardag van Joomla!, de nieuwe versie Joomla! 4 uit gaat komen.

Ledenadministratie in Joomla - Ernst Sangen

Voor de website Volvo Klassiekers Vereniging (www.volvokv.nl) heeft Ernst Sangen een ledenadministratie in Joomla gemaakt. Hiervoor is gebruik gemaakt van Component Creator. Na een korte inleiding volgt een demo.

Download slides van presentatie

 • Tip voor herschrijven van lidnummer => jQuery masked input
 • Tip activeer de user profile plugin. Maar... dan wordt er bij creatie van een nieuwe gebruiker ook direct een nieuw item in de contactentabel toegevoegd.

Google Structured Data voor Vacatures

Structured data is een stukje code op een webpagine die zoekmachines iets verteld over de specifieke content op die pagina. Verschillende soorten structured data zijn vastgesteld en terug te vinden via de website schema.org. De toevoegen van deze informatie zorgt ervoor dat je beter gevonden gaat worden in de zoekmachines. Na een korte presentatie waarin uitgelegd wordt wat Google Structured Data is liet René in een demo zien hoe de structured data via de extensie Google Structured Data toegevoegd kunnen worden aan de website.

Download slides van presentatie

Google Structured Data voor FAQpage

Met dank aan René Kreijveld voor de introductie over Google Structured Data.

View Structured Data implementatie => FAQPage on Notist.

Vraag en antwoord

 • vraag: De agenda van de website oeteldonk.org is een template override van com_content. Datum creatie is datum van event. Datum stop publiceren verdwijnt item uit agenda. Hoe kunnen meerdaagse events verwerkt worden?
  antwoord: Denkrichting is mogelijk een custom field waarbij de meerdaags event aangegeven wordt en vervolgens een de array van te tonen items aanpassen op de info van dit veld.
 • vraag: Hoe kan ik de module mod_random_image meerdere bestandstypen laten zien?
  antwoord: Standaard kan dit niet. De helper.php van deze module haalt het type bestand op. Dit is een string en geen array. Het is of het een of het ander. Niet meerdere. Of... je moet de helper aan gaan passen.
 • vraag: Als ik de titel van een com_content item laat beginnen met een getal, valt dit getal weg. Hoe komt dat?
  antwoord: Dit wordt veroorzaakt door de moderne router van Joomla. Is nogal lastige materie. Maar deze router denkt dat het getal hoort bij het id van het artikel.

Volgende keer

De volgende JUG Eindhoven is op maandag 6 september. Het onderwerp van deze meeting en de mogelijkheid tot aanmelden is terug te vinden op https://joomlacommunity.nl/agenda/joomla-gebruikersgroepen/eindhoven/event/608-jug040-bijeenkomst-eindhoven.
Vragen voor Dr. Joomla kun je kwijt als reactie onder de aankondiging.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.