Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: [ROOT]/cache/com_content
Bericht sluiten

Door: Hans Kuijpers.Categorie: Eindhoven.

Verslag JUG Eindhoven 17 september

Ook voor Hans zit de vakantie er weer op en is het werkende leven weer begonnen. Lekker weertje vandaag en tijd voor een Joomla Gebruikersgroep. 

Joomla! installatie berichten

Bij het uitvoeren van een update naar een nieuwere versie van Joomla! worden vele bestanden en database updates doorgevoerd. Maar niet alles kan automatisch gedaan worden. Het kan zijn dat er nieuwe functionaliteiten zijn die door de gebruiker zelf geactiveerd moeten worden. Of een voorgestelde wijziging aan .htaccess, robots.txt of soortgelijke bestanden. Doordat je ze handmatig omgezet hebt van htaccess.txt naar .htaccess en er mogelijk eigen wijzingen aan hebt toegebracht zal Joomla deze met een update niet aanpassen.

Deze wijzigingen zal Joomla! tonen via "Joomla! Installatie Berichten". Bij het inloggen in Administrator zal er bovenin de balk een button staan met het aantal ongelezen berichten. Na het lezen van de berichten kun je ze archiveren. Als ze allemaal gelezen zijn staat er een button om alle berichten te herstellen.

Tijdens de demo hebben we dit met meerdere sites gedaan. Sites die op verschillende momenten geïnstalleerd zijn. En het viel ons daarbij op dat niet alle sites dezelfde installatie berichten tonen. Mocht iemand een complete lijst hebben dan zien we die graag terug in de comments van dit bericht. 

Elk bericht is ongeveer hetzelfde opgebouwd:

  • Titel van bericht
  • Joomla! versie nummer
  • Stukje tekst
  • Button om bericht te verbergen en button om bericht te archiveren.

Het stukje tekst is veelal ook hetzelfde opgebouwd:

  • Versie x.x.x bevat iets wat aangepast moet worden.
  • Met dit iets kan Y iets gedaan worden.
  • Daarom moet bestand Z aangepast worden met het volgende:
    • oude situatie
    • nieuwe situatie

Los van .htaccess wijzigingen of robots.txt wijzigingen kunnen het ook nieuwe instellingen zijn die geactiveerd moeten worden. 

Veelal komt het neer op rustig lezen en het advies opvolgen. In de internationale Joomla Community zijn er voldoende mensen die er over gebogen hebben voordat dit stukje in de nieuwe release terecht kwam. 

Dr Joomla

Deze avond zijn er zijn vele vragen voorbij gekomen. Zij zijn niet allemaal genoteerd. Hieronder het beetje wat wel genoteerd is.

Volgende keer

De volgende JUG Eindhoven is op de dinsdag 19 november. Het onderwerp van deze meeting en de mogelijkheid tot aanmelden is terug te vinden op https://joomlacommunity.nl/agenda/event/766-jug040-bijeenkomst-eindhoven.

Vragen voor Dr. Joomla kun je kwijt als reactie onder de aankondiging.

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.