| Door: Sander Potjer. | Categorie: Extensies.

MageBridge, brug tussen Joomla! en Magento uitgebracht

In samenwerking met Varien (de maker van Magento) ontwikkelt Jira ICT een brug tussen Magento en Joomla!. De brug - genaamd MageBridge - zal het mogelijk maken de Magento webshop binnen een Joomla website te gebruiken. VirtueMart is niet meer nodig.

Jira ICT werpt zich onder de naam "Yireo" op als bruglegger tussen Magento en Joomla. Via de website www.yireo.com wordt niet alleen de MageBridge aangeboden maar zullen in de nabije toekomst ook tutorials te vinden zijn.

Afgelopen week zijn Ray Bogman en Jisse Reitsma van Jira ICT overgevlogen naar Los Angeles om daar hun product MageBridge officiëel te lanceren. Een aantal functies in MageBridge kunnen revolutionair worden genoemd. Er zijn meerdere CMS-bruggen voor Magento (WordPress, Drupal, Typo3 en zelfs Joomla! TM) beschikbaar, maar Yoav Kutner - CTO bij Varien - gaf tijdens de presentatie aan dat MageBridge de eerste volledige brug software is die gebruikt maakt van een fraaie architectuur.

magebridge-release

Voor Yoav Kutner was dit een van de eerste diepgaande kennismaking met het Joomla! CMS. Om die reden gaf Ray Bogman een quick-start van de technische aspecten van Joomla! 1.5. Hoewel Varien van plan is om meer CMS-functies in Magento aan te bieden beseffen zij ook dat de integratie met een volledige CMS zoals Joomla! in Magento ook een groot deel van de wensen kan vervullen van de gebruikers.

Maarten, teamlid van JoomlaCommunity.nl, is inmiddels aan het testen met MageBridge en zal binnenkort zijn bevindingen op deze website plaatsen.