Waarschuwing
Kan map niet verwijderen. Pad: /data/sites/web/joomlacommunitynl/data/test.joomlacommunity.nl/public_html/cache/com_content
Bericht sluiten

| Door: RichardR2H. | Categorie: Blogs.

Het Joomla! Certification Program is net als een taart bakken

Wanneer Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven aan de slag gaat met bloem, eieren en suiker, dan komt daar een prachtige en overheerlijke taart uit. Wanneer wij met bloem, eieren en suiker aan de slag gaan dan zit sowieso de hele keuken onder en hopen we dat er ‘iets eetbaars’ uit komt. Dat is in twee regels samengevat ook het verschil tussen Certified Joomla! Administrators en andere websitebouwers.

Natuurlijk zijn er ook heel getalenteerde amateurbakkers, zoals je bij Heel Holland Bakt kunt zien, maar de echte professionals werken met meer gemak en het verschil is toch vaak duidelijk te zien. Ondanks dat je met dezelfde ingrediënten werkt, is het resultaat dus meestal niet als dat van Robèrt.

Het Joomla! Certification Program. Wat en waarom?

Het Joomla! Certification Program (JCP) is een initiatief van Joomla-gebruikers over de hele wereld. Het JCP is door Joomla! opgezet, zodat Joomla! administrators kunnen aantonen dat zij een uitgebreide kennis van Joomla! hebben.
We kennen allemaal wel een website die door een “professionele website bouwer” (het neefje van de kennis van een collega) is gemaakt, maar aan alle kanten rammelt. Het zou zonde zijn als de betalende klant uiteindelijk niet alleen ontevreden is over zijn website, maar ook over het Joomla! CMS in het algemeen. Professionele certificering kan in zulke gevallen een meetbaar competentieniveau bieden. Als zij gekozen hadden voor een professionele website bouwer, had deze de klant waarschijnlijk wél kunnen overtuigen van de kracht en flexibiliteit van Joomla. Joomla! wint niet voor niets bijna elk jaar de felbegeerde CMS Critic Award in de categorie Best Free CMS.

Joomla! staat voor kwaliteit

Joomla! websitebeheerders (Administrators) kunnen zich certificeren door het behalen van een pittig examen van 90 minuten met 60 vragen. Joomla! is niet het makkelijkste CMS, maar wel flexibel, veilig, heel uitgebreid en goed op maat te maken zodat het voldoet aan de wensen van de klant.
Slagen voor je Joomla! Administrator examen wil niet zeggen dat je moet kunnen programmeren en dat je echt álles weet van het Content Management Systeem. Het houdt meer in dat je een hele goede basis hebt met de nodige jaren praktijkervaring. Je kunt jezelf voorbereiden op het examen door actief met Joomla! aan de slag te gaan, klassikale training bij een erkende Joomla! Learning Partner te volgen of de website docs.joomla.org te bestuderen.
Als Certified Joomla! Administrator ontvang je een ‘badge’ die je op je website kunt plaatsen en een mooi certificaat voor aan de muur. Inmiddels zijn er meer dan 200 Certified Joomla! Administrators. Van America tot Australië en van Nederland tot Kenia.

Wat moet je weten voor het examen?

Op hoofdlijnen zijn de onderstaande thema’s hetgeen je moet kennen en beheersen om de vragen van het examen te kunnen beantwoorden:
1. Installatie voorbereiden en Joomla! installeren
2. Website structuur
3. Artikelen beheren en bewerken
4. Beheren van gebruikers en rechten (ACL)
5. Menu’s beheren
6. Onderhoud en beveiliging
7. Updaten van het systeem
8. Beheren van extensies
9. Meertaligheid
10. Joomla! architectuur

Wat is een Joomla! Learning Partner (JLP)

Joomla! Learning Partners (JLP’s) zijn door Joomla! gecertificeerde bedrijven die trainingen geven en examens mogen verzorgen. Na een uitgebreide screening worden JLP’s opgenomen in de zogenaamde Resource Directory (https://certification.joomla.org/learning-partners). Een JLP is te herkennen aan een badge op hun website.
Naast Joomla! trainingen kun je bij een JLP je examen doen. Tijdens dit examen is er ook een zogenaamde ‘Supervisor’ aanwezig om er voor te zorgen dat iedereen zich netjes aan de regeltjes houdt.

Geslaagd! En dan?

Wanneer je geslaagd bent voor je Joomla! Administrator examen dan krijg je een mooie badge voor op je website en een certificaat. De badge is altijd ‘clickable’, zodat hij geverifieerd kan worden op de officiële Joomla! examen website https://exam.joomla.org/directory Iedereen kan dus checken of je de badge ook echt verdiend hebt en wanneer.

Er is niets mis mee om geen Certified Joomla! Administrator te zijn

Er zijn veel websitebeheerders die uitstekend in staat zijn om een prachtige Joomla! website te bouwen, maar niet gecertificeerd zijn. Wanneer je Joomla! een warm hart toedraagt en een goede website voor je klanten bouwt, dan moet je dat zeker blijven doen! Niet iedereen heeft behoefte aan een certificaat en niet iedereen heeft zin in het examen.
Hoewel een certificering geen vervanging is van ervaring, kennis en een solide portfolio van werk, kan het werkgevers, opdrachtgevers en de Joomla-community laten zien dat deze professional iemand is met een hoog kennisniveau over Joomla!. Het kan ook aantonen dat deze gecertificeerde professional zijn plaats in de Joomla! gemeenschap serieus neemt.
Dus, ondanks dat veel mensen een lekkere taart kunnen bakken voor een verjaardagsfeestje, gaan de taarten en gebakjes van Robèrt letterlijk en figuurlijk als zoete broodjes over de toonbank.

Meer info over het JCP? Ga dan naar: https://certification.joomla.org of bezoek de eerstvolgende JoomlaDagen Nederland om examen te doen.

Gravatar
Chris Keen
DISCLAIMER :
https://certification.joomla.org/nl/news/200-disclaimer-bij-artikel-het-joomla-certification-program-is-net-als-een-taart-bakken

Het Joomla Certification Program (JCP) waardeert de steun en promotie van het programma en de certificering, maar dit artikel wordt niet ondersteund door de JCP. De JCP was vooraf niet (volledig) geïnformeerd over dit artikel en we nemen afstand van enkele meningen en beweringen die in dit artikel zijn beschreven. Wij kunnen ons absoluut niet vinden in de volgende vergelijking:

Wanneer Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven aan de slag gaat met bloem, eieren en suiker, dan komt daar een prachtige en overheerlijke taart uit. Wanneer wij met bloem, eieren en suiker aan de slag gaan dan zit sowieso de hele keuken onder en hopen we dat er ‘iets eetbaars’ uit komt.
Dat is in twee regels samengevat ook het verschil tussen Certified Joomla! Administrators en andere websitebouwers.

Het Joomla Certification Team

1000 Resterende tekens


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.