donderdag, 24 augustus 2023
  5 antwoorden
  220 bezoeken
op de website die ik onderhoud heb ik al langere tijd last van weblinks die in beeld worden getoond op de pagina's maar die ik niet zelf heb geplaatst. Kan iemand ontdekken hoe dit zo maar kan en wat ik kan doen om deze te verwijderen. Als ik van het artikel de broncode bekijk in de beheeromgeving zie ik geen bijzonderheden. Het lijkt of er in de template of in de verschillende pagina's iets is aangepast zonder mijn instemming, maar ik ben er nog niet achter hoe ik de website weer 'schoon' kan krijgen. Het betreft de site via de link: https://www.pgm-hallum.nl/. De site is gemaakt in Joomla 3.4.8
bobbes set the type of the post as  Probleem — 1 month ago
1 month ago
·
#25527
Je joomla versie is zwaar verouderd, al vanaf begin 2016 niet meer geupdate!! en voor zover ik kan nagaan loopt je site ook nog op een verouderde php versie.
Dat is eigenlijk vragen om problemen. Mogelijk is je site gehackt.
Heb je nog een goede backup?, zo ja plaats die dan terug. Mocht je geen goede back-up hebben dan zul je bijvoorbeeld via online sites moeten kijken of je site 'schoongemaakt' kan worden. Een andere optie kan zijn om je site geheel opnieuw (lokaal) te maken met de nieuwste joomla versie!
Als die klaar en goed is, kun je de oude site verwijderen en de nieuwe site online plaatsen.

Zorg altijd dat je bij blijft met updates! ze zijn er niet voor niets.
1 month ago
·
#25528
Hoi,

bij mij is het blanco onder de titel -> Ontmoet elkaar bij de Hallumer Doarpstún <- in de bron vindt ik de genoemde links ook niet.

Heb adblockers en zo uitgezet maar blijft blanco.

Dus heb je het probleem al opgelost? Of is het er bij jou nog steeds?

Wanneer bij jouw het probleem er nog wel is ga het eens testen op een andere pc/apparaat en kijk of het probleem er dan nog is.

Groeten Ron
1 month ago
·
#25529
Je site is gewoon gehackt.

https://isithacked.com/check/https%3A%2F%2Fwww.pgm-hallum.nl%2F

Dus ik zou hem direct opnieuw maken in Joomla 4 en ook de laatste PHP versie gebruiken op de server. Proberen dit te herstellen is zonde van de tijd. En als je hem dan opnieuw maakt, zorg er dan ook voor dan je direct nadat ze zijn vrijgegeven alle updates installeert.
1 month ago
·
#25531
Ik sluit me aan bij Youll zijn bevinding dat de site gehackt is want de linken zijn nu wel te zien zie printscreen.

Gisteravond waren deze er niet dat weet ik 100% ;)

Groeten Ron
4 weeks ago
·
#25536
Klein beetje achtergrondinformatie, Joomla 3.4.8 kwam uit 24 december 2015, bijna 8 jaar geleden. Er zijn vele veiligheidsupdates in de tussentijd aangekomen.
Het is dus wachten op een hack omdat dit gewoon door personen gescript wordt, ze starten een programmaatje en die zoekt het internet af op onveilige websites.
Ik vermoed dat het handigste is om iemand in de hand te nemen die de site kan opschonen. Er zullen er wel een aantal zijn die dit tegen betaling kunnen doen, wellicht dat iemand het kosteloos wil doen.

In de bedrijvengids zijn er een aantal bedrijven die aan security doen:
https://www.joomlacommunity.nl/bedrijvengids#specialisms=Security&

Joostock mede-organisator, moderator
Team Leader van Official Joomla Social Media Team
ex JUG-organisator
Eigen site: https://www.hierbenikthuis.nl

  • Page :
  • 1
There are no replies made for this post yet.