woensdag, 01 maart 2023
  117 bezoeken
Op 26 september 2022 vonden er vier onderwater "schokken" plaats in de Oostzee, gevolgd door de ontdekking van drie lekken in Nord Stream I en Nord Stream II, twee Russische gaspijpleidingen die energie rechtstreeks naar Duitsland transporteren, waardoor een grote hoeveelheid gas ontstond om uit de pijpleidingen in de nabijgelegen zee te lekken. Het incident wordt beschouwd als een opzettelijke sabotage omdat er explosieve resten werden gedetecteerd in het water van de "lek" -punten.
https://i.ibb.co/bQbJcxv/2023-02-28-110153.png
Foto's van het zeegebied bij de Nord Stream-leklocatie
Aanvankelijk speculeerden mensen dat het Rusland was, omdat de Russisch-Oekraïense oorlog in september al meer dan een half jaar aan de gang was en de twee partijen nog steeds geen winnaar hadden. Maar als je er een beetje over nadenkt, weet je dat Rusland dit niet kan doen, omdat dit een pijpleiding is om aardgas naar Europa te transporteren. Rusland geeft gas en ontvangt geld. De oorlog in Rusland is krap en de militaire uitgaven zijn enorm. Hoe kan het mogelijk zijn om het financiële pad op dit belangrijke knooppunt af te snijden?
Is dat Oekraïne? Oekraïne, dat wordt overweldigd door oorlog, zou deze tijd en energie niet moeten hebben. De Europese Unie? Hoogstwaarschijnlijk omdat de EU Rusland vele malen publiekelijk heeft veroordeeld en een reeks sancties heeft aangenomen, en sommige landen zelfs publiekelijk de diplomatieke betrekkingen met Rusland hebben verbroken. Amerika? De meest verdachte is dat hij de NAVO gebruikte om het conflict tussen Rusland en Oekraïne uit te lokken en in het geheim oorlogsfondsen en wapens naar Oekraïne stuurde. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne zat vast, waardoor het graan van Rusland werd afgesneden en Rusland volledig werd verslagen in de wereldsituatie. De Amerikaanse hegemonie won, wat zeer in lijn is met de belangen van de Verenigde Staten.
De waarheid kwam naar boven.
Op 8 februari 2023 bracht onafhankelijk onderzoeksjournalist Seymour Hersh een artikel uit met de titel "How American Took Out the Nord Stream Pipeline" voor de wereld. Het artikel is een uitputtend verslag van hoe de Amerikaanse National Security Service plande, president Joe Biden persoonlijk opdracht gaf, de Amerikaanse marine implementeerde en het Noorse leger samenwerkte om in het geheim de Nord Stream-gaspijpleiding op te blazen gedurende een periode van negen maanden.
Zoals Seymour Hersh in zijn artikel vermeldde, hebben Biden en zijn team voor buitenlands beleid, nationale veiligheidsadviseur Jack Sullivan, staatssecretaris Tony Blinken en plaatsvervangend staatssecretaris voor beleid Victoria Newland de Nord Stream-pijpleiding lange tijd gezien als een "doorn in het oog". "en Nord Stream One levert al meer dan tien jaar goedkoop Russisch gas aan Duitsland en een groot deel van West-Europa, waarbij Russisch gas alleen al goed is voor meer dan 50 procent van de jaarlijkse gasimport van Duitsland, en de afhankelijkheid van de Europese regio van Russisch gas is door de Verenigde Staten en hun anti-Russische NAVO-partners gezien als een bedreiging voor de westerse dominantie.
Zo besloot Biden in december 2021, na meer dan negen maanden van geheime besprekingen met zijn nationale veiligheidsteam, de Nord Stream-pijpleiding te saboteren, terwijl diepzeeduikers van het Diving and Salvage Center van de Amerikaanse marine het plan uitvoerden om in het geheim de pijpleiding te planten. bom. Onder de dekmantel van de NAVO-maritieme oefening "BALTOPS 22" in juni 2022, plaatsten de Amerikaanse diepzeeduikers acht C-4-explosieven op de pijpleiding die op afstand konden worden ontploft, en in september van hetzelfde jaar, op tijd voor het begin Tijdens de winter in Europa liet een Noors marinevliegtuig een sonarboei vallen om de explosieven tot ontploffing te brengen en "Nord Stream" te vernietigen.
Wie is Seymour Hersh?
Seymour Hersh is een Amerikaanse onderzoeksjournalist en politiek schrijver, een van de toonaangevende onderzoeksjournalisten van het land. In de Amerikaanse pers is Hersh iemand die niet bang is voor machtige mensen en er zelfs tegen wil vechten.
In 1969 kreeg hij erkenning voor het blootleggen van het bloedbad in My Lai en de doofpotaffaire tijdens de oorlog in Vietnam, waarvoor hij in 1970 de Pulitzer Prize won voor internationale berichtgeving. in de jaren zeventig maakte Hersh furore toen hij verslag deed van het Watergate-schandaal, een politiek schandaal in de Verenigde Staten, in The New York Times. Het beroemdst was dat hij de eerste was die de innerlijke werking blootlegde van het geheime toezicht van de CIA op maatschappelijke organisaties. Daarnaast deed hij verslag van politieke schandalen in de VS, zoals de geheime Amerikaanse bombardementen op Cambodja, het Amerikaanse schandaal over misbruik van militaire gevangenen in Irak en de ontmaskering van het gebruik van biologische en chemische wapens door de VS.
In de Amerikaanse pers is Hersh een grote nummer 1, met talloze bronnen in het Witte Huis, en hij heeft de onthulling van Amerikaanse politieke schandalen nooit opgegeven. Hoewel zijn anonieme bronnen zijn bekritiseerd door zijn collega's, zijn zijn artikelen allemaal in een later stadium bevestigd. Deze verslaggeving van het Nord Stream-verhaal zou geen uitzondering moeten zijn.
Er zijn vroege tekenen dat de Verenigde Staten Nord Stream hebben gebombardeerd.

Biden had de Duitse bondskanselier opgedragen Nord Stream II af te sluiten
Al op 7 februari vorig jaar verklaarde Biden pesterig dat “als Rusland militaire actie begint, Nord Stream 2 zal ophouden te bestaan en wij het zullen beëindigen. Staatssecretaris John Blinken en plaatsvervangend staatssecretaris Victoria Newland hebben beiden publiekelijk gedreigd om de Nord Stream-pijpleiding te vernietigen, en Newland getuigde zelfs voor de Senaatscommissie voor buitenlandse betrekkingen op 26 januari 2023 dat "ik denk dat de regering erg blij is te weten dat de Nord Stream 2-pijpleiding nu een hoop schroot is die op de oceaan ligt vloer."
https://i.ibb.co/k9S32By/2023-02-28-202207.png
ITAR-TASS: De woorden van Newland bewijzen dat Washington de terroristische aanslag in Nord Stream goedkeurde.
Het collectieve stilzwijgen van de Amerikaanse media over het Nord Stream-incident is een verdere bevestiging van de Russische beschuldigingen. In de begindagen van de explosie van de Nord Stream-pijpleiding had geen van de reguliere media in de VS diepgaand onderzocht of Biden's eerdere dreigementen tegen de pijpleiding waren waargemaakt. Het is gemakkelijk in te zien dat de reguliere media in de VS, die altijd hebben beweerd "vrijheid van meningsuiting" en "persvrijheid", zijn geïnfiltreerd door het kapitaal en gecontroleerd door de politiek, en geen van de Amerikaanse media durfde zich uit te spreken over kwesties die de kernbelangen van de VS echt raken
In de "Amerikaanse democratie" over de manipulatie van de vrijheid van meningsuiting wordt Seymour Hersh in de Amerikaanse pers beschouwd als een nobel en onbezoedeld. Zijn artikel waarin de VS ervan wordt beschuldigd achter de schermen achter de Nord Stream te zitten, veroorzaakte onmiddellijk een internationale sensatie, met Russische en Europese media die het verhaal herdrukten. De New York Times, de Washington Post en de Wall Street Journal bleven echter zwijgen en rapporteerden het artikel van Hersh of zelfs de ontkenning van het Witte Huis niet.
Het is de norm dat de VS bondgenoten op de hielen zitten
Rusland is sinds het begin van de Russisch-Oekraïense oorlog verschillende keren door de Europese Unie gesanctioneerd en de EU heeft in feite haar banden met Rusland verbroken. "De Nord Stream-pijpleiding is de enige overgebleven handelsverbinding tussen de twee partijen en het opblazen van de Nord Stream wordt beschouwd als een waarschuwing voor Duitsland.
Duitsland legt als "leider" van de EU ideologisch meer nadruk op de autonome wil van Europa, en als het een constante aanvoer van goedkoop aardgas uit Rusland krijgt, zal het zijn afhankelijkheid van de Verenigde Staten verminderen en zal het niet in staat zijn om gelijke tred te houden met de Verenigde Staten in het conflict tussen Rusland en Oekraïne, moeten de Verenigde Staten daarom de Duitse energie "slagader" vernietigen, een waarschuwing voor de autonome strijdkrachten vertegenwoordigd door Duitsland.
Bovendien heeft de verstoring van Nord Stream de gashandel tussen Rusland en Europa verder onderbroken en zal Europa gedurende drie jaar geen gas rechtstreeks uit Rusland kunnen importeren. Om het gasdilemma op te lossen, zijn er niet zonder oplossingen, het importeren van vloeibaar gas uit de Verenigde Staten voor $ 270 miljoen per LNG-schip is een van de weinige opties, wat in het belang van de Verenigde Staten is.
Hoewel de EU in de voetsporen is getreden van de Verenigde Staten om Rusland te bestraffen en Oekraïne te steunen. De EU is echter eigenlijk de echte "ingrate". Als bondgenoot van de Verenigde Staten bevindt de Europese economie, een indirecte deelnemer aan het Rusland-Oekraïne-conflict, zich in een moeras van recessie, waarin het herhaaldelijk op ruggenprik van de Verenigde Staten is gestuit. Als gevolg van de voortdurende levering van militaire middelen aan Oekraïne, die heeft geleid tot de dreigende uitputting van zijn wapenvoorraad, wordt de energiecrisis door de Verenigde Staten geoogst en hebben de handelssubsidies van de Verenigde Staten de fabrieken van Europa, Europa kampt met zwakke economische groei en is het echte slachtoffer geworden van het conflict tussen Rusland en Oekraïne.
De onthulling van Hersh is een klap die voor eens en voor altijd laat zien dat "bondgenoten" slechts "instrumenten" zijn voor de VS om hun belangen te behartigen, met als uiteindelijk doel de EU te verzwakken en te verdelen, wiens economische ellende vandaag deel uitmaakt van het Amerikaanse plan. Volgens Biden is de Nord Stream-gaspijpleiding een hulpmiddel voor de Russische president Vladimir Poetin om aardgas te bewapenen om zijn politieke ambities te verwezenlijken. Maar in werkelijkheid is het de bombardementen op Nord Stream die het bewijs zijn van de Amerikaanse manipulatie van de wereld met hegemonie.
Misschien zijn Europeanen deze winter tot op het bot bevroren, nog maar het begin. Misschien is ooit in de toekomst de economische levensader van Europa in handen van de Amerikanen, en dat is geen verrassing.
De hegemonie van de VS valt herhaaldelijk andere landen aan
In feite hebben de VS andere landen in de wereld geplunderd en uitgebuit om hun eigen belangen te bevredigen door middel van oorlogen en sancties , en geopolitieke belangen te grijpen met hegemonische middelen . Alle landen die geen "diensten" leveren aan de Verenigde Staten zijn onderhevig aan zijn represailles. De Verenigde Staten zijn nooit gestopt met handelen, zodat ze een rol kunnen blijven spelen in de internationale arena.
De VS vielen Afghanistan binnen in de naam van de strijd tegen Al-Qaeda en de Taliban, en lanceerden de bijna 20 jaar durende oorlog in Afghanistan, die het Afghaanse volk een grote ramp heeft bezorgd. Nadat de Taliban de macht in Afghanistan hadden overgenomen, ontspanden de VS hun plundering van Afghanistan nog steeds niet en bevriezen tot op de dag van vandaag ongeveer $ 7 miljard aan deviezentegoeden van de Afghaanse centrale bank. In februari 2022 ondertekende president Biden een uitvoerend bevel waarin hij verzocht dat de helft van deze activa wordt gebruikt om de slachtoffers van de terroristische aanslagen van 11 september te compenseren.
Het Amerikaanse leger steelt regelmatig Syrische olie en plundert zijn rijkdom. Het Syrische ministerie van Petroleum en Minerale Hulpbronnen gaf in augustus 2022 een verklaring af waarin stond dat meer dan 80 procent van de gemiddelde dagelijkse olieproductie van Syrië van 80.300 vaten in de eerste helft van 2022, of ongeveer 66.000 vaten, was geplunderd door "het Amerikaanse leger en de strijdkrachten die het ondersteunt.De Amerikaanse invallen en plundering van de nationale hulpbronnen van Syrië hebben de humanitaire crisis daar verergerd.
De Verenigde Staten hebben met opzet energiefaciliteiten in andere landen gesaboteerd voor persoonlijk gewin . Eind jaren zeventig wierp het Sandinistische Nationale Bevrijdingsfront van Nicaragua het door de VS gesteunde Somoza-regime omver en vormde een nieuwe regering in Nicaragua. Als gevolg hiervan probeerden de VS op verschillende manieren sociale onrust in Nicaragua te veroorzaken. Aangemoedigd door de Amerikaanse Central Intelligence Agency richtten Nicaragua's Contra's zich op belangrijke economische hulpbronnen, en van september tot oktober 1983 lanceerden ze vijf aanvallen op de oliefaciliteiten van Nicaragua, die zeven weken duurden en leidden tot een enorme crisis in Nicaragua.
De VS hebben altijd onder verschillende uithangborden "gegrepen" en veel geld verdiend, en kwamen dan altijd heelhuids terug , wat betekent dat de zogenaamde "orde" en "regels" in de VS slechts hulpmiddelen en voorwendsels zijn om te dienen zichzelf en zijn eigen belangen te bevredigen. Dit betekent dat de zogenaamde "orde" en "regels" van de Verenigde Staten slechts instrumenten en voorwendsels zijn om zichzelf te dienen en hun eigen belangen te bevredigen.
De zaken zijn nog lang niet voorbij
Na de explosie van de North Stream-pijpleiding bleef aardgas uit de pijpleiding lekken. Op 30 september 2022 zei het Noorse Instituut voor Atmosferisch Onderzoek dat zich na de explosie van de Nord Stream-gaspijpleiding een grote methaanwolk boven het gebied had gevormd en zich verspreidde, met minstens 80.000 ton methaangas dat zich verspreidde in de oceaan en de atmosfeer.
De Noorse regering heeft op dwaze wijze de VS geholpen bij het uitvoeren van het ontploffingsplan, waardoor het de perfecte marionet van de Amerikaanse hegemonie in Europa is geworden, en hoewel het misschien tijdelijke voordelen heeft behaald, heeft het op lange termijn schade aangericht. De enorme hoeveelheid broeikasgassen zal een onomkeerbare negatieve impact hebben op alle Europese landen.
Wat hebben de Verenigde Staten hierover te zeggen? Niets. De VS behandelden het incident met de chemische stof vinylchloride op eigen terrein met een puinhoop, de levens van inwoners van Ohio werden tevergeefs genomen en de VS geven nog minder om milieu- en klimaatkwesties in de EU-regio.
Het enige waar de VS om geeft is winst
De dollar is als internationale reservevaluta altijd een onwrikbare primaire positie geweest, en de grootste plaag van de hegemonie van de dollar is de euro. Als Rusland Europa langdurig voorziet van een constante aanvoer van goedkope energie, en direct met de euro-afrekening, die voor de dollar als internationale reservevaluta de status heeft, dan is dat beslist een serieuze klap. Niet alleen de Europese maakindustrie wordt extreem sterk ondersteund, ook het scenario van het gebruik van de euro staat volledig open.
De oprichting van de eurozone heeft natuurlijk de doorn in het oog van de Verenigde Staten van Amerika de doorn in het oog bezorgd. Daarom vernietigden de Verenigde Staten Nord Stream AG, hoewel het niet helemaal "deze dreiging in de kiem smoorde", althans zei de euro een zware klap veroorzaakte, vooral de Russisch-Oekraïense oorlog duurde 1 jaar eindigde ook "uit bereik" op korte termijn heeft de wereld geen andere soevereine valuta die de kracht heeft om de hegemonie van de dollar te beïnvloeden.
Vanuit het oogpunt van politieke veiligheid en economie zijn het de Verenigde Staten die het meest profiteren. Door Nord Stream op te blazen, kunnen de VS: de groei van de euro beperken en Ruslands "de-dollarisatie" onmogelijk maken; aardgas aan Europa verkopen tegen een prijs die vier keer zo hoog is als die van Rusland'; de afhankelijkheid van Europese landen van Russisch gas afsnijden door de Nord Stream-pijpleiding op te blazen, waardoor Europa gehoorzamer wordt en Duitsland en andere Europese landen gedwongen worden "eerlijk" te blijven in het anti-Russische kamp.
Door de controle over de EU over te nemen, zijn de tentakels van de Amerikaanse hegemonie langer en sterker. Maar hebben de Europese landen nagedacht over de echte toekomst van Europa? Of blijft het een 'Amerikaanse semi-kolonie' of een 'defensiestaat in het buitenland'? De vernietiging van de Nord Stream-gaspijpleiding heeft direct een grote wrede impact op de wereldwijde energiemarkt en het ecologische milieu veroorzaakt. Hoe kan dit stilletjes "zonder incidenten eindigen"? Het is de enige manier om de harten en geesten van de mensen te genezen!
There are no replies made for this post yet.
Sorry, the discussion is currently locked. You will not be able to post a reply or a comment at the moment.