donderdag 04 augustus 2022
  737 bezoeken
Wie legt mij uit hoe ik in Joomla 4 een foto/afbeelding in een artikel invoeg, inclusief de aligning (links, center, rechts)?
Ik zit er hopeloos mee te knoeien en het lukt maar niet. :(
Ik maak gebruik van de JCE editor

"Alles van waarde is weerloos" (Lucebert)

Piet set the type of the post as  Vraag — 4 maanden geleden
4 maanden geleden
·
#24405
Hoi Piet,

je klikt op afbeelding icoon en selecteert afbeelding of upload hem en selecteert hem dan.

Daar kan je dan afbeelding center, links of recht plaatsen.

Je moet met de afbeelding grote een beetje spelen zodat het er mooi uitziet.

Groeten Ron :)
4 maanden geleden
·
#24406
:( Dank voor je reactie. Maar ik krijg uiteindelijk wel de afbeelding welke ik ook in het juiste formaat kan zetten, maar ik krijg bij uitlijning naar rechts geen tekst naast de foto (zie de afbeelding).

En waar haal jij die Image manager vandaan?
Screenshot 2022-08-05 at 11-19-49 Artikelen Nieuw - NVBS afdeling Het Gooi - Beheer.png

"Alles van waarde is weerloos" (Lucebert)

4 maanden geleden
·
#24407
Zo te zien staat TinyMCE als standaard editor ingesteld.
4 maanden geleden
·
#24408
Dus stel jce als standaard in en mogelijk dat je ook bij plugin beheer misschien nog JCE MediaBox moet aanzetten

lvda

4 maanden geleden
·
#24412
Dus stel jce als standaard in en mogelijk dat je ook bij plugin beheer misschien nog JCE MediaBox moet aanzetten


Ik heb de standaard editor TinyMCE maar weer ingesteld als standaard. Kan nu in de backend m'n afbeeldingen keurig plaatsen in de layout van het artikel (zie de bijlage). Maar als ik dan naar de website ga, staan de afbeeldingen allebei op links.... ??

Screenshot 2022-08-05 at 16-25-13 Artikelen Bewerken - NVBS afdeling Het Gooi - Beheer.png

https://nvbsafdtgooi.spoorweghistorie.nl/

Ik begrijp er niks van (heb de afgelopen jaren met Joomla 3.5 deze vreemde zaken nooit meegemaakt).

"Alles van waarde is weerloos" (Lucebert)

4 maanden geleden
·
#24414
Hallo Piet,
als je altijd met JCE heb gewerkt is deze dan wel up to date
er zijn laatste tijd nog wel enkele update's geweest
laatste JCE Version = 2.9.28
--------
En wat ook nog kan zijn is dat je bij categorieën even naar instelling kijkt
misschien dat hij op blog moet staan of zo iets

lvda

4 maanden geleden
·
#24415
Ik blijf vooralsnog maar even bij Tiny. Met je laatste opmerking over categorieën raak je me even kwijt.... :o

"Alles van waarde is weerloos" (Lucebert)

4 maanden geleden
·
#24416
Feit is, dat ik nu 3 artikelen heb geschreven met afbeelding(en) die in de editor keurig uitgelijnd staan. Echter na publicatie staan ze op de website zonder ingestelde uitlijning.

Ik begrijp er echt niks van. Dit probleem kan toch niet bij de hoster liggen?

"Alles van waarde is weerloos" (Lucebert)

4 maanden geleden
·
#24417
Hoi Piet,

je mag me via pm wel je inlog sturen dan wil ik wel een kijkje nemen.

Groeten Ron :)
4 maanden geleden
·
#24418
Rondeb Nou, dat wil ik graag doen. Het betreft nu nog een opzet qua website. Het wordt uiteindelijk een kleine site die alleen reportages weergeeft n.a.v. een 'Lees meer...' button in een nieuwsbrief.

Ik stuur je de gegevens om eens even te kijken met SU rechten. Wellicht kom je iets tegen dat de uitlijning gepubliceerd belemmert....

"Alles van waarde is weerloos" (Lucebert)

4 maanden geleden
·
#24419
Hoi Piet,

onderstaande afbeelding (afb1) is een standaard Joomla 4 site met JCE editor.
Daar zie je Paragraph, Styles, Font Family en Font Size zo hoort het te staan.
afb1.jpg

En bij jouw site worden andere settings geladen zie afbeelding (afb2) en die geven dus de problemen.

afb2.jpg

Ik had JCE editor geïnstalleerd maar die deed het niet goed waarom weet ik niet maar bij het toevoegen van afbeelding gaf hij 404 fout aan.

Heb jce verwijderd en handmatig geïnstalleerd dus een JCE pakket gedownload van hun site, en toen geïnstalleerd en toen was alles goed.

Ook zijn de vreemde instellingen van afb2 ook weg en de juiste worden weer gegeven.

Probeer nu nog eens een nieuw artikel met tekst en afbeeldingen toe te voegen, ik heb zojuist zelf even getest en het werkt!

Nu is mijn vraag hoe heb je Joomla geïnstalleerd? Handmatig of via controlpanel van je hosting?

Groeten Ron
4 maanden geleden
·
#24420
Hallo Ron. Nog nooit installeerde ik Joomla vanuit het cPanel van de hoster. Ik dacht het nu omwille van de snelheid (en het gemak) even op deze manier te doen. LEERMOMENT! Voortaan dus weer gewoon m.b.v. kickstart vanaf de eigen pc.

Ik ga meteen even aan de slag en laat je het resultaat weten. In elk geval bedankt voor je uitvoerige uitleg en inspanning! :)

"Alles van waarde is weerloos" (Lucebert)

4 maanden geleden
·
#24421
Het was tóch nog even wennen! Heb nu de juiste volgorde gevonden en alles ziet er goed en vooral zoals ik 't wil hebben uit.
Nogmaals dank voor je speurtocht en oplossing! :D

"Alles van waarde is weerloos" (Lucebert)

Piet marked this post as Resolved — 4 maanden geleden
Hans locked this post — 4 maanden geleden
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Sorry de discussie is momenteel gesloten. U kunt nu geen reactie plaatsen.