dinsdag 26 januari 2021
  698 Visits
Out of the blue zijn er twee tabs in joomla 3.9.24 niet meer werkbaar in het admin gedeelte, namelijk: extensies: installeren (hier komt alleen de menu structuur installeren updaten beheer enz. in beeld en dat blijft zo na klikken op installeren. De rest doet het wel) en ook bij templates: Aanpassen. In deze tab komt alleen in het midden de tekst Selecteer een bestand - u kunt een aantal...enz. De gegevens en bestanden die links moeten staan verschijnen niet (zie bijgaande img). De installatie opnieuw uitgevoerd zonder resultaat. Heb ik per ongeluk iets afgevinkt ergens? Kan iemand mij daarbij helpen? Bij voorbaat mijn dank dan. templates.jpg
10 maanden geleden
·
#22411
Geaccepteerde antwoord
Middag,

ik heb gekeken in je backend en via FTP en ik heb de boosdoener gevonden.

De plugin System - Button Go to Top is het probleem na het uitzetten van deze plugin is het probleem weg.

Dus ik adviseer je om deze te verwijderen.

Succes verder met de site.

Groeten Ron :)
10 maanden geleden
·
#22391
Hallo Roy,

als eerste van harte welkom hier :)

Heb je de core bestanden al opnieuw geïnstalleerd?

Dus ga naar jesite.nl/administrator/index.php?option=com_joomlaupdate klik op de button Controleer op updates
En dan klik je op de button core bestanden opnieuw installeren...
Daarna browser en website cache opschonen en dan kijken of het probleem er nog is of niet ;)

Succes ermee.

Groeten Ron :)
10 maanden geleden
·
#22392
Dank voor je snelle antwoord Ron. Bestanden opnieuw geïnstalleerd en caches opgeschoond. Probleem blijft gelijk helaas...
10 maanden geleden
·
#22393
Hallo,

zet bij algemene instellingen tab Server de Foutrapportage eens op Max

Geheel opslaan en cache opschonen en dan kijken of er foutmeldingen naar boven komt zo ja deel deze hier op het forum.

En probeer het ook eens in andere browser.

Groeten Ron :)
10 maanden geleden
·
#22394
FireFox en IE geven hetzelfde probleem. Foutrapportage op max geeft geen fouten en foutopsporingsinstellingen aan in system geeft alleen de console zonder fouten...
10 maanden geleden
·
#22395
Avond,

probeer eens een andere backend template.

Groeten Ron
10 maanden geleden
·
#22396
Van de andere templates kan ik ook de gegevens en bestanden niet zien en ik kan ook niets meer uploaden of installeren. Ik denk dat er iets is stuk gegaan in Joomla... Ben de site op een andere plaats aan het overnieuw opzetten en ben al bijna klaar. Zodra hij klaar is zal ik hem uitwisselen en dan denk ik dat ik gewonnen heb...
10 maanden geleden
·
#22397
ik heb nu een kopie van de site gemaakt en daar werkt alles, morgen zal ik de defecte site verwijderen en vervangen door de nieuwe. Ron bedankt voor het meedenken, ik zal dit item sluiten...
10 maanden geleden
·
#22398
Hoi Roy,

mooi dat je het op deze manier gedeeltelijk hebt opgelost!

Of dit een foutje is in Joomla zelf heb ik me twijfels als dit zo was geweest dan was het met het opnieuw uploaden van de core bestanden opgelost. Het zou sneller kunnen liggen aan een verouderde extensie misschien.

Laat je even weten of de nieuwe site straks wel goed werkt.

Succes ermee.

Groeten Ron :)
10 maanden geleden
·
#22399
Hallo Ron, Gisterenavond was de kopie gereed. Heb de defecte site installatie ongedaan gemaakt. heb de kopie site gecloond naar de oude plaats. Alles perfect in orde. laatste kantjes gescherpt. Vanmorgen werkte alles nog prima naar behoren, dus ik dacht dan kan de nu ongebruikte kopie site gedeinstalleerd worden. Dat gedaan hebbende heb ik meteen weer het beginprobleem, dus geen thema wijzigingen meer en geen installeren van modules meer. Kan het in de php zitten of zo? Ik begrijp het niet meer...
10 maanden geleden
·
#22400
log en temp paden staan goed bij algemene instellingen?

http://www.reisverslagen.net
Vertaler van Joomla op Crowdin.
Vertaler van documentatie en helpschermen via het volunteers.joomla.org/teams/community-translation-team.
Onderhoud van documentatie via de volunteers.joomla.org/teams/documentation-working-group.

10 maanden geleden
·
#22401
Goedemorgen Roy,

het probleem kan in de PHP-versie zitten..... Maar dan is de vraag heb jij die geüpgraded?

Groeten Ron
10 maanden geleden
·
#22402
Log en tmp paden staan juist ingesteld. php staat op versie 7.4 op beide sites...
10 maanden geleden
·
#22403
Log en tmp paden staan juist ingesteld. php staat op versie 7.4 op beide sites...


Als test kan je de PHP eens downgraden en zien of het wel goed is!

:)
10 maanden geleden
·
#22404
7,3 7,2 en 7,1 maken geen verschil. Eergisteren was de site nog ok...
10 maanden geleden
·
#22405
Heb inmiddels de defecte site gecloond naar het andere domein en de fouten zijn meegekomen...
10 maanden geleden
·
#22406
Hoi Roy,

als je wilt wil ik wel een kijkje neem in je backend van je site, daarvoor heb ik super user login nodig, en domein deze mag je me sturen via pm.

Groeten Ron :)
10 maanden geleden
·
#22407
Zijn er nog andere ideeën? anders moet ik maar proberen om de nieuwste defecte site als kopieer materiaal te gebruiken en de defecte site verwijderen. dan joomla er opnieuw opzetten en kijken of hij wel werkt. dan het materiaal over gaan zetten. het kost een paar uur maar dan kan ik misschien verder....???
10 maanden geleden
·
#22408
Zelf ben ik van mening dat je beter kan achterhalen waar dit wegkomt..

Als je nu op nul begint en je kopieert als vanuit de defecte site, en het probleem doet zich weer voor dan ben je net zo ver weer.

Je moet echt nagaan wat er veranderd is aan je site dus installatie van extensies.... Of local op je pc iets veranderd of geïnstalleerd is...

Daarom zou ik graag een kijkje willen nemen maar ja dat moet je ook willen ;)
10 maanden geleden
·
#22409
Is mijn pm met gegevens doorgekomen?
10 maanden geleden
·
#22410
Ja ik ben aan het kijken........

Maar zijn meer dingen aan de hand kan ook geen extensies of de template isis opnieuw installeren.

De isis template laad een css in die het submenu niet laat zien maar pas op het moment als je er op gaat staan.
Wanneer ik die css weg haal en ik ga met de cursor over het submenu dan werkt het wel!

Maar zoals ik al zei er is meer aan de hand ik stuur je nog even een pm.

groeten Ron
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Sorry de discussie is momenteel gesloten. U kunt nu geen reactie plaatsen.