Zonder kennis van programmeren is het lastig dingen voor elkaar te krijgen op een website en het is vaak een hele zoektocht om tussen de vele extensies te vinden wat je wilt. Meestal ga je aan de slag met de meest bekende extensies, maar die zijn vaak ook behoorlijk complex en je moet er veel in aanpassen en toch code in zetten om je doel te bereiken. Al een paar keer ben ik gestuit op extensies van Moonsoft (www.moonsoft.es) die redelijk eenvoudig in gebruik zijn en ik wil graag wat demo’s en dingen die ik ermee gemaakt heb laten zien.

Allereerst hoe er -op basis van de input van bezoekers- een berekening in een artikel gemaakt kan worden, maar ook een berekening van een product binnen Virtuemart of Hikashop waarna je dit resultaat direct als aantal in je winkelwagen kan plaatsen.

Vervolgens een rooster-website gebaseerd op een simpele lijst die elk teamlid op de frontend kan invullen en aanpassen. Dit maakt gebruik van een koppeling naar de user-tabel waar de medewerkers toch al in staan om te kunnen inloggen. De diensten kunnen op verschillende manieren gefilterd, doorzocht en geëxporteerd worden.

Ook beheer ik een website waarbij verschillende mensen de bestellingen in de shop en de inschrijvingen/aanmeldingen via formulieren verwerken. Daarna moet ook de penningmeester van alle activiteiten nog controleren of de betalingen wel op de bankrekening worden bijgeschreven. Ik zocht naar een manier om lijsten van de bestellingen/aanmeldingen (Hikashop en RSForms) en of het betalingsproces goed is verlopen (cciDEAL) te kunnen tonen/exporteren. Daarvoor heb ik een extensie gevonden die gegevens uit bestaande database-tabellen op de frontend laat zien.

Online bijeenkomst:

Deze bijeenkomst zal online plaatsvinden met Google Meet (i.v.m. de corona-maatregelen).

De link voor deze bijeenkomst is: meet.google.com/khp-ybgg-uwt

Wij verzoeken u om - behalve u in deze agenda aan te melden - ook een e-mail te sturen aan: [email protected]

(Mocht er iets niet goed gaan met de verbinding tijdens Google Meet, dan kunnen wij u mailen tijdens de bijeenkomst)

Reageer

1000 Resterende tekens